Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. November 15. 10:12, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Bontják a húsgyárral szemközti önkormányzati épületet

Bontják a húsgyárral szemközti önkormányzati épületet

A szebb napokat látott épületben korábban vegyesbolt is működött.

Minden évben szükség van rossz állapotú önkormányzati épületek bontására, a Kisfaludy utca sarkán álló ház azonban különösen szem előtt van, ezért sok pápait foglalkoztat, vajon mi lesz a nagy méretű telek sorsa. - Ezt az épületet azért kell lebontani, mert aránytalanul sokba került volna a felújítása. Továbbá a város rendezési, szabályozási tervei már korábban is számoltak a szóban forgó épület bontásával, a húsgyár megépítésekor ugyanis egy derékszögű kanyar alakult ki a gyár bejáratánál, amely magában hordozza a balesetveszélyt, egy új ív kialakításához pedig elengedhetetlen az épület lebontása - mondta el Áldozó Tamás polgármester hozzátéve, jelenleg számos közlekedésfejlesztés zajlik a városban, csak ezek elkészültét követően kerülhet sor az új ív kialakítására, de a bontás így is sokat segít az út beláthatóságán. A telek murvás borítást kap, így alkalmas lesz arra, hogy autók álljanak itt meg, melyre egyébként nagy szükség is van, komoly problémát jelent ugyanis a parkolás a húsgyár környékén.

Önkormányzati épületek bontása egyes projektekhez is kapcsolódnak, de a Kisfaludy utcai épülethez hasonlóan leromlott állapotúak eltüntetéséről is gondoskodnak, például a Dózsa György utcában, a Hódoska majorban, vagy a Városgondnokság udvarán, ahol parkolókat szeretnének kialakítani.

Találunk olyan épületek is a városban, amelyek szintén borzalmas állapotban vannak - például a Celli úton, a víztorony mellett - ám ezek magántulajdonban vannak. - Magyarországon a magántulajdon szent és sérthetetlen. Az önkormányzat az életveszély, illetve környezetvédelmi problémák esetén szólíthatjuk fel arra a tulajdonost, hogy hárítsa el ezeket a veszélyeket, de például a városképi szempont nem számít olyan oknak, ami miatt egy polgármesteri hivatal beavatkozhatna.

Az épületet a rendőrség is gyakran látogatta, a környék rossz híréhez az itt korábban lakók is hozzájárultak. A Városgondnokság elsőként a hulladék elszállításáról gondoskodott, 16 (!) kamionnyi építési törmelékkel vegyes szemetet vittek el a zárt udvarról, az épületből pedig további 6 kamionnyi kommunális hulladékot, mely nagyjából 2 millió forintjába kerül a pápai adófizetőknek - tudtuk meg Bakó Istvántól. A Városgondnokság igazgatója hozzátette, az épület bontása nem kerül pénzébe a társaságnak, az alvállalkozó a kibontott építőanyagért cserében végzi a munkát. A bontással a hónap végéig végeznek, ezt követően murvaréteggel borítják a területet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.