Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. Július 14. 20:57, csütörtök | Helyi
Forrás: Pápa-ma.hu

Bombariadó

Bombariadó

Unalmában hívta a rendőrséget a két tizenéves fiatal.

A Pápai Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya kézre kerítette azt a két fiatalt, akik június 10-én kétszer is azzal telefonáltak be a segélyhívó számokra, hogy bombát rejtettek el az egyik pápai bevásárlóközpontban. A segélyhívó számok egyikét először 15 óra 15 perckor tárcsázta az ismeretlen telefonáló, a rendőrség az üzletközpontot kiürítette majd nagy erőkkel kezdték meg a robbanóanyag keresését. Mint ismeretes, bombát nem találtak, ám az üzletet több órára le kellett zárni a vizsgálat idejére, ami több millió forintos forgalomkiesést jelentett a hipermarketnek. A második riasztás 22 óra 10 perckor futott be a rendőrségre. És bár a riasztások vaklármának bizonyultak, a rendőrség nem zárta le az ügyet, az elkövetőket nagy erőkkel kezdték keresni – eredményesen. A sikeres nyomozásról Nagy Ákos, a bűnügyi osztály vezetője tájékoztatta ma hírportálunkat.
-Minden vészhelyzetet és telefonhívást komolyan kell vennünk, így itt is megtettük a szükséges intézkedéseket. Az áruházat több órára le kellett zárnunk, hiszen óriási területen – az összes helyiségben - kellett a bombakutatást elvégezni. Életre, testi épségre, vagyonbiztonságra veszélyes robbanószert nem találtunk.
A Büntető Törvénykönyv az ilyen cselekményt közveszéllyel fenyegetésként nevesíti és büntetni rendeli – tudtuk meg az osztályvezetőtől.
-Ennek a bűncselekménynek a minősített alakzata akár 5 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető. Kapitányságunk kiemelt súlyú bűncselekményként kezelte az ügyet, a nyomozásba nagy erőket vetettünk be és örömmel jelenthetem, hogy kollégáim elfogták a két elkövetőt és gyanúsítottként felelősségre vonták őket – tájékoztatott a főhadnagy.
A nyomozást segítette, hogy a befutó segélyhívásokat rögzítik, így a rendőrök rendelkeztek hangmintával és gyorsan kiderült az is, hogy melyik fülkét használták a telefonálók. A gyanúsítottak egyébként pápai lakosok, egyik 14, másik 17 éves fiú. A kihallgatás során a cselekmény okára is fény derült.
-Nyilatkozatuk szerint unalomból és viccből tették – mondta el Nagy Ákos és hangsúlyozta – óva intek mindenkit attól, hogy fölösleges szabadidejében ilyen jellegű cselekménnyel űzze el unalmát, mert nagyon komoly tárgyi súlyú bűncselekmény ez, és akár 5 évi börtönbüntetést is vonhat maga után.
Az egyik elkövetőnek egyébként más is szerepel már a bűnlajstromán és mindketten büntethető korban vannak.  

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.