Városlista
2024. június 13, csütörtök - Antal, Anett

Hírek

2020. Szeptember 03. 11:55, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Bokrétaavató ünnepség a Téglagyári úton - Szerkezetkész az új atlétikai központ épülete

Bokrétaavató ünnepség a Téglagyári úton - Szerkezetkész az új atlétikai központ épülete

Bokrétaünnepet tartottak ma délelőtt Pápán, a Téglagyári úton, ahol a város történetének egyik legnagyobb sportberuházásaként - többek között - új atlétikai központ épül.

A bokrétaünnep az építők és építtetők közös ünnepe, amelyet az épület tartószerkezetének elkészültekor szoktak megtartani. A három részre osztható, összesen 3,3 milliárd forintból megvalósuló projekt leglátványosabb elemének, az új atlétikai központ épületének készült el a szerkezete, ebből az alkalomból mutatták be a komplexumot sportolóknak, sportszervezeti vezetőknek, képviselőknek, sportbarátoknak és minden érdeklődőnek.

A rendezvényen elsőként Boross Ottó, a kivitelező Vemévszer Kft. ügyvezetője mutatta be a berházás készültségét és helyiségek leendő funkcióit. Elmondta, a három részre osztható beruházás első részével, a kutyafuttató kialakításával már végeztek, a sportkomplexum január óta épül, várhatóan jövő márciusban fogják tudni átadni, az épülettel együtt. Itt egy 8 pályás futópálya épül a hozzá tartozó atlétikai elemekkel. Ennek megépítésében már a végleges rekortán burkolat készítése zajlik.A sportpálya melletti épület szerkezetkész, most következik annak felöltöztetése, a külső homlokzatok kialakításával, burkolatok építésével, belső szerelésekkel, gépészeti munkafolyamtokkal. Készül a parkoló és a másik két kültéri sportpálya is: a skate park és a streetball pálya. A harmadik elem a Schwenczel-rét közparkká való átalakítása, sétányokkal, padokkal, játszótérrel, és egy záportározó létesítésével.

Dr. Kovács Zoltán országgyűlési képiselő felidézte, a szóban forgó terület milyen elhanyagolt állapotban volt, beszélt a projekt előkészítéséről, valamint a környék későbbi funkciójáról, kiemelve, hogy az új M83-as út fő bevezető szakasza a Téglagyári úton fog vezetni a városba. - 2017-ben született meg a pozitív döntés az 1,758 milliárd forint támogatásról, a kivitelezés első lépései pedig 2019 év elején indultak a bontással. A közelmúltban 1,4 milliárd forint további támogatást is kapott a város a beruházáshoz, így 150 millió forintos önrész biztosításával épül meg a 3,3 milliárd forint értékű fejlesztés - mondta képviselő hozzátéve, Áldozó Tamás polgármester és ő maga is sokat dolgozott azért, hogy a fejlesztéshez további forráshoz jusson a város és megvalósulhassanak az eredeti tervek.

Dr. Áldozó Tamás a Schwenczel-rét nevének eredetét tárta a hallgatóság elé (az ott tartott svájci marhák után "svájcer"-nek nevezték a területet, amely később magyarosabb kiejtést kapott), beszélt arról az összefogásról, ami a képviselő-testületben mutatkozott meg a beruházás kapcsán, illetve szót ejtett az egyes sportágakról, amelyeknek otthon fog majd adni az új létesítmény.

A 25 ezer négyzetméteres terület rehabilitációjának tervezésekor önkormányzati tulajdonba kellett venni a beavatkozás területét, hiszen csak így kaphattak építési engedélyt. Egy 89 négyzetméteres földdarab tulajdonosa azonban nem adta el a telkét azon az áron, melyet a hivatalos értékbecslő meghatározott, többet pedig az nem adhattak érte, így viszont a teljes projekt is elúszhatott volna. Végül ő maga vásárolta meg a tulajdonos által kért áron a területet és azonnal el is adta a városnak azon az áron, melyet a önkormányzat kifizethetett. A történetről képviselőtársait tájékoztatta, többletköltségként jelentkező 130 ezer forint körüli összeggel kapcsolatban pedig Grőber Attila azt kezdeményezte, hogy a testület tagjai adják össze. Végül így is történt. - Azt gondolom, ez egy szép példája egy olyan együttműködésnek, mely félreteszi az ideológiai ellentéteket, a hétköznapi vitákat és egy jó, közös, megvalósítandó városi cél érdekében gesztusokat tud tenni a másik irányába - fogalmazott Áldozó Tamás.

A beszédeket követően a jelenlévők bejárták a komplexumot, amely várhatóan a jövő év márciusában kerül majd átadásra.

További részletek hamarosan...

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 12. 15:14, szerda | Helyi

Az ország első királyi főügyészére emlékeztek Pápán

2024. Június 12. 14:31, szerda | Helyi

A 31 szavazókörből mindössze háromban győzött Áldozó Tamás

Tapolcafőn, Kéttornyúlakon, illetve a Szent István úti szavazókörben diadalmaskodott csupán a polgármester.

2024. Június 12. 09:41, szerda | Helyi

Pénteken ismét felpezsdül a belváros!

Minden adott ahhoz, hogy újra megteljen a Kossuth utca.

2024. Június 11. 07:55, kedd | Helyi

A Fidesz jól szerepelt Pápán, mégis elveszítette a várost!

Jól sikerült a Fidesz mozgósítása, bár az 50%-os szintet nem hozta a párt, 6100 szavazattal torony magasan győzött Pápán, az önkormányzati választást mégis simán elveszítette.