Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2023. Május 17. 19:33, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Bokáig ért a víz a nemrég átadott Ady sétányon

Bokáig ért a víz a nemrég átadott Ady sétányon

Fél éve adták át a csapadékvíz elvezető rendszer megújítását célzó 400 milliós projekt keretében megvalósult beruházást. A jelek szerint az új rendszeren kifogott a májusi eső.

Az önkormányzat 400 millió forintos európai uniós forrásból korszerűsíttette a csapadékvíz elvezető rendszert, közel egy kilométer hosszú szakaszon, a volt Tapolca-meder helyén.

- A csapadékvíz közintézményeket, köztulajdont, üzleteket, és lakóingatlanokat is veszélyeztet. A probléma kialakulásában jelentős szerepük van az elmúlt évtizedekben bekövetkezett környezeti változásoknak. A szélsőséges időjárás következtében a hirtelen lezúduló, nagy mennyiségű csapadékvíz elvezetését a meglévő rendszerek már nem mindig biztosítják - hangzott el a beruházás indokaként.

Valóban fontos célt szolgált a projekt, ám sajnálatos módon a jelek szerint valami mégis balul sült el, hiszen tegnap így nézett ki az Ady sétány, a Tarczy Iskola mögötti szakaszon:

Fotó: Süle Zsolt önkormányzati képviselő - Facebook

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 21:58, hétfő | Helyi

Áldozó Tamás: Jó a közbiztonság Pápán

A polgármester a Szent László utcáról jelentkezett be videójában.

2024. Május 13. 16:36, hétfő | Helyi

Éjszaka permetezik a vadgesztenye fákat Pápán

2024. Május 13. 08:00, hétfő | Helyi

Önkéntes felajánlásként festette meg a mezőlaki dínótojást a pápai művész

A Herendi Porcelánmanufaktúrában mesterfestőként és tervezőként dolgozó Vida Sándor pápai művész készítette el a Föld Napján átadott dínótojást.

2024. Május 13. 08:00, hétfő | Helyi

Kádat lopott egy lakatlan házból Pápán

Lopás vétség megalapozott gyanúja miatt folyik büntetőeljárás a Pápai Rendőrkapitányságon egy 29 éves helyi lakossal szemben.