Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. Január 19. 14:35, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.) kisalfold.hu

Bocsánatot kért a balesetet okozójának családja

Bocsánatot kért a balesetet okozójának családja

A három ember életét követelő négyes karambol feltételezett okozója, a Seatban utazók közül az egyedüli túlélő 47 éves férfi továbbra is élet-halál között van a győri kórház intenzív osztályán.

A kisalfold.hu cikke szerint a sofőrt többször újraélesztették, jelenleg is altatják és mesterségesen lélegeztetik. Sorozatos bordatörése mellett sérült a tüdeje és a medencéje – már ezek iséletveszélyt jelentenek, de a koponyasérülése még tetézi. „Állapota ugyanakkor jelenleg stabil" – mondta prof. Oláh Attila, a kórház orvos igazgatója.

Családja próbál erőt adni a magatehetetlen férfinek, aki pénteken délután utoljára még azt üzente nekik: „Megyek már." Tudták, hogy onnantól négy és fél óra az út, mire hazaér. De most nem nyílt a garázsajtó. A feleség, a gyerekek, a nagymama azóta csendes zokogással próbálja felfogni mindazt, ami történt.

„Az agykárosodás lehetősége miatt nem biztatnak, de a csodában reménykedünk. Olyan jó lenne, ha kinyitná a szemét, s elmondaná, mi történt. Jaj, de mi lenne azután? A férjem hogyan tudná feldolgozni a történteket, azt, hogy három ember meghalt mellette...? Azt hiszem, sehogy. Nem értjük, hisz sok ezer kilométert vezetett már, soha még egy koccanása sem volt. Most miért? Mi történt?"

Nincs válasz egyelőre. A hozzátartozók a győri kórházba jövet-menet a baleset helyszíne mellett autóznak el, látják az ott maradt roncsokat, darabokat – ott vannak az út menti árokban. Szívszaggató látvány számukra, ráadásul azt a terhet is viselniük kell innentől egy életen át, hogy három másik családban félárván maradtak a gyerekek. „Ismertük őket, tudjuk, hogy van, ahol kicsik a gyerekek... Bocsánatot szeretnénk kérni édesapánk nevében, s kifejezni a részvétünket" – veszi át a szót egy rövid időre a nagyfiú. Aztán a feleség kimondja a legnehezebbet: „Tudom, hogy aki gyászol, az haragszik most ránk. Ez négy család tragédiája. Én mindenkiért imádkoztam, akikkel a férjem vasárnaponként elindult dolgozni, s akiket – tudom – éppúgy hazavártak péntek este."

Mint ismeretes, az autóban utazó férfiak egy német húsfeldolgozó üzemben dolgoztak, volt, aki már tíznél is több éve. A feleség szerint nem a meggazdagodás miatt vállalták ezt az életet, hanem hogy a gyerekeket tisztességgel fel tudják nevelni. Mindig vasárnap indultak, pénteken jöttek haza.

„Bárcsak rossz álom lenne az egész, felébredünk, s kiderül, nem is történt meg" – suttogja végül az asszony. A kórházi műszerek monoton zaja azonban fájdalmas válasz arra, hogy ebből a rémálomból nincs ébredés.

AZ INTERNETRŐL TUDTÁK MEG

A próbálta megszólaltatni az autóban ülő másik három férfi családját is. Akikkel beszéltek, a gyász legnehezebb óráit élték, s nem szerettek volna még a nyilvánosság elé állni. Az egyik pápai család ugyanakkor nehezményezte, hogy őket hivatalosan még senki nem értesítette, az interneten tudtak meg mindent. A kórházban kezelt egyetlen túlélő családja is azt mondja, hogy a kisalfold.hu-n keresztül tudták meg, mi történt. A rendőrség azóta sem járt náluk. Felhívtuk a Győr-Moson-Sopron megyei rendőrség szóvivői osztályát, hogy megkérdezzük: miért nem? A válasz az volt, hogy bár a baleset Győr-Moson-Sopron megyében történt, a családok Veszprém megyeiek, így az ottani rendőrséghez tartozik ez a feladat. Megkerestük a veszprémi rendőröket is, ők választ ígértek. Amint megérkezik, természetesen közöljük...

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék