Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Május 25. 14:19, péntek | Sport
Forrás: mno.hu / MTI

BL-tervek a Fradinál

BL-tervek a Fradinál

A Bajnokok Ligája főtáblájára, azaz a legjobb 16 közé szeretne jutni a következő idényben az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapata.

A szakosztály csütörtöki sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a csapat a most zárult szezonban felülmúlta az elnökség által elvártakat, hiszen ismét megnyerte a Kupagyőztesek Európa Kupáját, illetve a bajnokságban – a BL-selejtezőt érő – második helyen végzett a BL-második győriek mögött.

Amint Jeney Zsolt Ákos, a szakosztály elnöke kifejtette: jövőre újabb célokat tűznek ki. Mindenekelőtt szeretnének bejutni a Bajnokok Ligája-főtáblára, míg Kökény Beatrix ügyvezető szerint kis szerencsével akár a nyolcas középdöntő sem elérhetetlen. A vezetőség keresi a lehetőségét annak, hogy a selejtezőtornát hazai környezetben rendezzék meg. Ennek a tornának csak a győztese kerül a BL-ben a legjobb 16 közé.

„A bajnokságban is új lehetőségek nyílhatnak meg, az elmúlt két ETO elleni mérkőzésen – az NB I döntőjében – látottak alapján bízunk benne, hogy legyőzzük az öt éve uralkodó győrieket” – tette hozzá Jeney Zsolt Ákos.

A sajtótájékoztatón Papcsák Ferenc, Budapest-Zugló polgármestere elsősorban az utánpótlás-nevelés szempontjából fontos szándéknyilatkozatot tett. A támogatás részletes kidolgozására a következő hetekben kerül sor.

Elhangzott az is, hogy az elmúlt hónapokban két játékos érkezett a Ferencvároshoz: Vérten Orsolya Győrből, Szekerczés Luca pedig Szekszárdról. Alena Abramovics kapus és Szarka Adrienn balszélső további két évre kötelezték el magukat. Az idei keretből egy játékos, Szádvári Krisztina távozik biztosan, aki a váci együttesben folytatja pályafutását.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.

2024. Április 12. 06:46, péntek | Sport

Közel 100 vetélytárssal küzd meg - Gender Tamás Junior

Gender Tamás Junior 2024.04.10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyez.