Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Február 13. 08:23, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

Biztonságos internet nap Pápán

Biztonságos internet nap Pápán

A biztonságos internet naphoz kapcsolódóan tartottak előadásokat a pápai rendőrök.

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai 2020. február 11-én délelőtt több helyi és vidéki általános iskolában, valamint két pápai szakközépiskolában is tájékoztatást adtak azokról a fiatalokat is érintő jogsértésekről, amelyek hátterében az internet áll. Az interaktív előadások alkalmával szó esett a közösségi oldalak használatának veszélyeiről, a felelőtlen fotó és videó feltöltésekről, a személyes adatok indokolatlan megosztásáról, valamint az interneten történő vásárlás buktatóiról is. A rendőrök ugyanakkor hasznos tanácsokkal is szolgáltak annak érdekében, hogy a fiatalok az interneten kalandozva ne váljanak áldozattá vagy elkövetővé.

Mivel tapasztalatok szerint az idősebb korosztály is egyre többet használja az internetet, ezért az egyik helyi nyugdíjas klub tagjait hívták meg délután a rendőrkapitányságra. Az időskorúak hallhattak a leggyakrabban előforduló internetes bűncselekményekről, az internet segítségével történő ügyintézés, vásárlás, kapcsolattartás veszélyeiről, a közösségi oldalak felelőtlen használatának veszélyforrásairól, és a személyes adatok védelméről.

A rendőrök tanulságként felsorakoztattak olyan világhálóhoz köthető bűneseteket is, amelyek a Pápai Rendőrkapitányság illetékességi területén valósultak meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.