Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2017. Október 27. 12:57, péntek | Helyi
Forrás: Infopqpq.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

Biztonságban a megemlékezés napjaiban

Biztonságban a megemlékezés napjaiban

Rendőrök, polgárőrök és közterület-felügyelők összefogásban ügyelnek a sírkertek és környezetük rendjére a Pápai Járásban.

A Pápai Rendőrkapitányság illetékességi területén mindenszentek és halottak napja alkalmából – a korábbi évek gyakorlatának megfelelően – a rendőrök a polgárőrség és a közterület-felügyelet munkatársaival működnek együtt az elhunyt szeretteinkről való méltó megemlékezés érdekében. A közös járőrszolgálatok során a temetők területén kívül külön figyelmet fordítanak az ezekhez tartozó parkolókra is, hogy az oda gépkocsival érkezők hátrahagyott járműveiket is biztonságban tudhassák.

A gépjárműlopások, illetve a járművekből történő lopások megelőzése érdekében kérjük, hogy a jármű ajtaját, az ablakokat, és a napfénytetőt mindig zárják le, mielőtt az autót elhagyják, még akkor is, ha csak rövid időre távoznak!A trükkös lopások megelőzése érdekében javasoljuk, hogy legyenek valamivel gyanakvóbbak, tartózkodóbbak és ne hagyjanak látható helyen semmilyen iratot és értéket a gépkocsiban! A csomagjaikat még rövid időre se hagyják felügyelet nélkül a síroknál sem, és a tömegközlekedési eszközön azokat úgy helyezzék el, hogy folyamatosan szem előtt tudják azt tartani!
Amennyiben észlelték, hogy bűncselekmény áldozatává váltak, haladéktalanul értesítsék a rendőrséget az ingyenesen hívható 107-es vagy a 112-es központi segélyhívó telefonszámok egyikén!
A megemlékezésre való tekintettel a közúti forgalom segítése érdekében a közlekedésben résztvevők fokozott rendőri jelenlétre számíthatnak 2017 októberének utolsó hetében. Kérjük, hogy legyenek körültekintőek, tartsák be a közlekedési szabályokat, ügyeljenek a gyalogosokra és kerékpárosokra, valamint fokozott figyelemmel legyenek a megnövekedett forgalomban!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 14:17, vasárnap | Helyi

Mind a négy belvárosi közle rendbetételével végeztek a Pápai Polgárok

A Pápai Polgárok arra kívánják felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét, hogy a pápai közlék turisztikai desztinációk is lehetnének, ha megfelelően karban és tisztán lennének tartva.

2024. Április 28. 14:00, vasárnap | Helyi

Május elsején ezúttal is ébresztőt fújnak a Pápai Fúvósok - Mutatjuk az útvonalat

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 28. 08:33, vasárnap | Helyi

Katonai menetoszlopra kell számítani hétfőn Pápa térségében

Nemzetközi katonai logisztikai gyakorlat miatt érkeznek a járművek.

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.