Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2020. Július 04. 11:04, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Birtokba vették az új pályát a pápai futók

Birtokba vették az új pályát a pápai futók

A pápai futók közösségének apraja-nagyja összegyűlt szombaton délelőtt a Külső-Várkertben, ahol átadták az újonnan elkészült, egy kilométer hosszú, rekortán borítású futókört.

A pályát Révész Máriusz, Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos adta át. Köszöntőjében elmondta, a magyar kormány célja az, hogy hazánk 2030-ra a legélhetőbb országok közé tartozzon, ehhez pedig a társadalom egészséges életmódjának javítása is elengedhetetlen. Ennek segítésére írtak ki pályázatot futókörök létesítésére, amelyre valamennyi magyarországi város pályázhatott. - Gratulálni szeretnék Pápa városának, mert az ország egyik legszebb futópályája jött itt létre, amely különösen szép lesz, ha a környék megújítására szőtt tervek is megvalósulnak és többek között egy tó mellett is elhalad majd a pálya - mondta a kormánybiztos, aki bízik abban, hogy sokan olyanok is kedvet kapnak a mozgáshoz, akik eddig nem ragadtak futócipőt, és rendszeres mozgásukkal egészségesebbé és hosszabbá teszik életüket.

Dr. Kovács Zsoltán országgyűlési képviselő felidézte, a régi pápai atléták milyen körülmények között készültek fel a versenyekre, és értek el mégis jó eredményeket. Ők nagyon örültek volna ilyen minőségű körülményeknek. A képviselő hozzátette, jó látni azt, hogy egyre többen futnak a Várkertben, és arra biztat mindenkit, hogy ezt az új létesítményt is használják rendszeresen.

Dr. Áldozó Tamás polgármester, aki a pápai futók csoportjának is aktív tagja köszöntéjében azt mondta, Pápán a felnőtt korosztály körében mára a futás vált a legnépszerűbb sporttá, és a pápai futók is a legszervezettebbek, melyet saját maguknak köszönhetnek. A polgármester arra kéri a futókat, hogy vigyázzanak az új pályára és figyelmeztessenek másokat is annak helyes használatára. Áldozó Tamás bízik abban, hogy annak ellenére, hogy a pályának vannak eldugodtabb részei, a pápaiak meg fogják becsülni a futókört és vigyázni fognak rá. Emlékeztetett, a pálya környezetében a következő évben 600 millió forintot fognak elkölteni, amelyből megújul a Külső-Várkert.

A köszöntőket követően Györkös Virág BSI Futónagykövet jelképesen pápai futóvá avatta Révész Máriuszt, majd a szép számú futó egy rövid bemelegítést követően rajthoz is állt. A mai nap folyamán egészen délután négy óráig, több száz futó fog szervezett formában mozogni az új futókörön.

A beruházás 96 millió forintból készült el, amelyet 46 millióval támogatott a magyar kormány, a fennmaradó részt az önkormányzat saját forrásból finanszírozta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.