Városlista
2020. augusztus 10, hétfő - Lörinc

Hírek

2020. Július 04. 11:04, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Birtokba vették az új pályát a pápai futók

Birtokba vették az új pályát a pápai futók

A pápai futók közösségének apraja-nagyja összegyűlt szombaton délelőtt a Külső-Várkertben, ahol átadták az újonnan elkészült, egy kilométer hosszú, rekortán borítású futókört.

A pályát Révész Máriusz, Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos adta át. Köszöntőjében elmondta, a magyar kormány célja az, hogy hazánk 2030-ra a legélhetőbb országok közé tartozzon, ehhez pedig a társadalom egészséges életmódjának javítása is elengedhetetlen. Ennek segítésére írtak ki pályázatot futókörök létesítésére, amelyre valamennyi magyarországi város pályázhatott. - Gratulálni szeretnék Pápa városának, mert az ország egyik legszebb futópályája jött itt létre, amely különösen szép lesz, ha a környék megújítására szőtt tervek is megvalósulnak és többek között egy tó mellett is elhalad majd a pálya - mondta a kormánybiztos, aki bízik abban, hogy sokan olyanok is kedvet kapnak a mozgáshoz, akik eddig nem ragadtak futócipőt, és rendszeres mozgásukkal egészségesebbé és hosszabbá teszik életüket.

Dr. Kovács Zsoltán országgyűlési képviselő felidézte, a régi pápai atléták milyen körülmények között készültek fel a versenyekre, és értek el mégis jó eredményeket. Ők nagyon örültek volna ilyen minőségű körülményeknek. A képviselő hozzátette, jó látni azt, hogy egyre többen futnak a Várkertben, és arra biztat mindenkit, hogy ezt az új létesítményt is használják rendszeresen.

Dr. Áldozó Tamás polgármester, aki a pápai futók csoportjának is aktív tagja köszöntéjében azt mondta, Pápán a felnőtt korosztály körében mára a futás vált a legnépszerűbb sporttá, és a pápai futók is a legszervezettebbek, melyet saját maguknak köszönhetnek. A polgármester arra kéri a futókat, hogy vigyázzanak az új pályára és figyelmeztessenek másokat is annak helyes használatára. Áldozó Tamás bízik abban, hogy annak ellenére, hogy a pályának vannak eldugodtabb részei, a pápaiak meg fogják becsülni a futókört és vigyázni fognak rá. Emlékeztetett, a pálya környezetében a következő évben 600 millió forintot fognak elkölteni, amelyből megújul a Külső-Várkert.

A köszöntőket követően Györkös Virág BSI Futónagykövet jelképesen pápai futóvá avatta Révész Máriuszt, majd a szép számú futó egy rövid bemelegítést követően rajthoz is állt. A mai nap folyamán egészen délután négy óráig, több száz futó fog szervezett formában mozogni az új futókörön.

A beruházás 96 millió forintból készült el, amelyet 46 millióval támogatott a magyar kormány, a fennmaradó részt az önkormányzat saját forrásból finanszírozta.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 10. 20:25, hétfő | Helyi

Koronavírusos a Napsugár Bölcsőde egyik dolgozója is

A Napsugár Bölcsőde holnaptól (a fertőtlenítő takarítás idejére) bezár, a fertőzött dolgozóval kapcsolatba került további munkatársak és az ellátott kisgyermekek karanténba kerülnek.

2020. Augusztus 10. 18:01, hétfő | Helyi

Most érkeztek a friss hírek, 37-re emelkedett a fertőzöttek száma!

Nem sokáig örülhettünk a jó hírnek, mely szerint tegnap óta nem emelkedett a pápai fertőzöttek száma.

2020. Augusztus 10. 17:13, hétfő | Helyi

Nem nőtt a fertőzöttek száma Pápán

145 karantén van érvényben a városban.

2020. Augusztus 10. 14:56, hétfő | Helyi

Rendszámot cserélt a férfi, a rendőrök előállították

A Pápai Rendőrkapitányság egyedi azonosító jellel visszaélés miatt folytat nyomozást egy 44 éves homokbödögei lakos ellen.