Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2014. Október 29. 16:19, szerda | Helyi
Forrás: Pápai Rendőrkapitányságn

Bíróság előtt a külföldi sofőr

Bíróság előtt a külföldi sofőr

A Pápai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya 19 órán belül bíróság elé állítási javaslattal zárta le az ellen a szlovák állampolgárságú férfi ellen folytatott nyomozást, aki a megalapozott gyanú szerint ittasan vezette tehergépkocsiját.

Az 54 éves V. Vladimir szlovák hatósági jelzésű tehergépkocsival közlekedett 2014. október 27-én délután a 83-as számú főúton, ahol a Pápai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának járőrei igazoltatták. A sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, ezért a rendőrök további mintavétel céljából a Pápai Rendőrkapitányságra állították elő a férfit. A kapitányságon található hitelesített légalkohol mérő készülék megerősítette a szeszes ital fogyasztását, ezért az intézkedő rendőrök a férfi vezetői engedélyét bevonták, ellene pedig büntető feljelentést tettek. A gyanúsított kihallgatása során beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy kora délután indult Pozsonyból, ahol előzőleg alkoholt fogyasztott, majd 16 óra körül megállt járművével Győr és Mosonmagyaróvár között, ahol szintén szeszes italt ivott.
A járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás iratait bíróság elé állítási javaslattal küldte meg az eljáró hatóság a Pápai Járási Ügyészséghez.

A fotó illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.

2024. Április 24. 12:46, szerda | Helyi

Dr. Czumbil Norbert nyerte a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj regionális különdíját

A jelenleg Csornán praktizáló neurológus jótékonysági célra ajánlotta fel a díjjal járó pénzjutalmat, amelyből pápai szervezet is részesült.

2024. Április 23. 19:31, kedd | Helyi

Több diák torokkaparást, köhögést tapasztalt a Türr Gimnáziumban

A tegnapi napon a Türr István Gimnázium Csáky László utca felőli egyik tantermében többen torokkaparása, köhögésre panaszkodtak, és a tünetek ma délelőtt sem enyhültek.