Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2022. Március 04. 09:37, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Bíróság előtt a 23 éves román embercsempész

Bíróság előtt a 23 éves román embercsempész

A Pápai Járási Ügyészség vagyoni haszonszerzés végett, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állította azt a 23 éves román állampolgárt, aki 2022. február 28-án tizenkét illegális határátlépőt akart egy személygépkocsival jogellenesen Ausztriába szállítani.

A vád szerint az elkövető pénzbeli ellenszolgáltatás reményében február 27-én este, a szerb határ közelében vette fel személygépkocsijába a déli államhatárt előzőleg illegálisan átlépő migránsokat, akik közül heten tunéziai, négyen szíriai, egy ember pedig egyiptomi állampolgárnak vallotta magát. A járműben a migránsok egyike a sofőr mellett ült, míg a hátsó ülésen heten, a csomagtartóban pedig négyen zsúfolódtak össze. A vádlott február 28-án reggel Pápán, a város határában lévő egyik földúton haladt a tizenkét személyt szállító gépkocsival, amikor az egyik kereke defektes lett. A férfit a rendőrök ezt követen igazoltatták, majd őrizetbe vették és gyanúsítottként hallgatták ki. A bíróság a vádlottat az ügyészi indítvánnyal egyezően mondta ki bűnösnek az embercsempészés bűntettében és ezért három év hat hónap börtönbüntetésre ítélte, valamint hét évre kiutasította Magyarország területéről.

Az ítélet ellen az ügyész, illetve a vádlott és védője is fellebbezett, így az ügyben az eljárás a Veszprémi Törvényszéken folytatódik. Miután az ítélet elsőfokon nem emelkedett jogerőre a bíróság az elkövető letartóztatását rendelte el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 13:06, kedd | Helyi

Pápára jön Magyar Péter

Május másodikán csütörtökön, este 6-kor beszél a Fő téren, majd pedig kötetlen beszélgetésre invitálja a jelenlévőket a Tisza párt vezetője.

2024. Április 30. 12:58, kedd | Helyi

Bocskay László visszalépett a jelöltségtől

A Fidesz-KDNP jelöltje kezelőorvosai javaslatára döntött úgy, hogy nem indul el az önkormányzati választáson, Pápa 3-as számú egyéni választókerületében.

2024. Április 29. 13:40, hétfő | Helyi

Ismert olasz zenésznek adta ki magát, 3 milliót utalt neki a pápai hölgy

Egy ismert olasz együttes egyik tagjának adta ki magát a romantikus csaló, aki egy csomó pénzt kért a pápai nőtől - írja a Police.hu.

2024. Április 29. 09:24, hétfő | Helyi

Mindenki táncolt - Tánc világnapja Pápán

Az április 29-i tánc világnapjához kapcsolódóan kétnapos rendezvényt szervezett Pápán, a Vadvirág Művészeti Egyesület és a Tánc-Lánc Alapítvány.