Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Március 30. 13:04, péntek | Helyi
Forrás: Pápai Rendőrkapitányság

Biciklivel mentek lopni

Biciklivel mentek lopni

Kerékpárjuk és a riasztóberendezés buktatta le azt a három dabronyi fiatalembert, akik 2012. március 15-én törtek be a dákai reptér hangárjába.

Az épületben kiépített riasztórendszer este 8 óra körül behatolást jelzett, ezért a tulajdonos a helyszínre sietett. A hangárhoz közelítve látta, hogy az ajtót felfeszítették, a fűben pedig három bicikli hevert. Rögtön értesítette a Pápai Rendőrkapitányságot. Elsőként Varga Csaba r. törzsőrmester és Adamik Balázs r. őrmester érkezett meg, akik a hamarosan hozzájuk csatlakozó Laczkó Attila r. törzszászlóssal, Németh Zoltán r. őrmesterrel és Laczóné Zsirmon Tünde r. őrmesterrel átvizsgálták a helyiséget. A rejtőzködő férfiakra az ott tárolt autók között bukkantak rá.

Elfogásukat követően a betörők részletes beismerő vallomást tettek. Elmondták, hogy pénzre volt szükségük, ezért indultak el lopni. A hangárhoz kerékpárral érkeztek, majd először a falat kezdték bontani, de nem jártak sikerrel, így a vasajtót feszítették fel. Lámpa híján telefonnal világítottak és színesfém után kutattak. Mielőtt bármit is zsákmányoltak volna, egy autó fénye zavarta meg őket. Ekkor már sejtették, hogy bajban vannak, ezért egy kocsi mögött bújtak meg.

Az elkövetőket a Pápai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya őrizetbe vette, majd a bíróság házi őrizetüket rendelte el. Ellenük lopás vétsége miatt folyik az eljárás.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:48, szerda | Helyi

Megvan a Játékfesztivál első fellépője!

Többszörös visszatérő zenekar lép fel pénteken.

2024. Április 17. 13:41, szerda | Helyi

Pápai Történetek - Krahulcsán János volt a vendég

Közösen Pápáért Egyesület által szervezett programsorozat első alkalmán a pápai erdészet nyugalmazott igazgatója volt a meghívott vendég, aki szenvedélyes túrázó, 70 évesen járta először végig az El Camino-t.

2024. Április 16. 16:18, kedd | Helyi

Az E.On segítségével biztonságosan építhet fészket a gólyapár a Közgáznál

A Pápán Hallottam csoportban kezdődött egy felhívással a történet, az áramszolgáltató gyorsan reagált.

2024. Április 16. 12:50, kedd | Helyi

Ismét Pápára jönnek a legjobb történelmi filmek a nagyvilágból!

Április 25-28 között ismét megrendezzük Pápán a Nemzetközi Történelmi Film Fesztivált, ez már a negyedik évad.