Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2011. November 06. 07:17, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress

Bezár a pécsi vidámpark

Bezár a pécsi vidámpark

Ötven év után bezár a pécsi vidámpark. Az önkormányzat abban reménykedik, hamarosan újjáéledhet a létesítmény. A pécsi alpolgármester már egyeztetett egy pályázatról helyi szakemberekkel - tudatta a közrádió.

Ötven év után megszűnik a pécsi vidámpark. A mecseki szórakozóhelyet 1961. augusztus 20-án adták át, a játékokat akkor egy-két forintért lehetett igénybe venni. A pécsi vidámpark és a szintén a hatvanas években épült közeli állatkert között úttörővasút vitte a kirándulókat.

A vidámparkot a 2000-es évek elején már rövid időre bezárták állapotának romlása miatt, majd az üzemeltetést Sodin Péter cége vállalta fel, aki korábban Budapesten a gyerek vidámparkot bérelte, ami a cirkusz és a nagy vidámpark között van. Egy főpolgármesteri döntés után azonban a két fővárosi vidámparkot egybeolvasztották, a vállalkozó játékai pedig ott maradtak kihasználatlanul. Sodin Péter ezek után találta meg a pécsi szórakozóhelyet, ami épp akkor zárt be. A cégvezető úgy gondolta, érdemes megpróbálni játékaival újraindítani a mecseki vidámparkot.

Most, hogy újra bezár a vidámpark, rengeteg látogató kereste fel az intézményt, akik általában sajnálkozva beszéltek a megszűnésről. Sodin Péter ennek kapcsán elmondta, csak azt nem érti, hogy ez a sok ember miért nem jött addig, amíg a szórakozóhely nyitva volt, miközben a játékok megfelelő állapotban voltak. Ennél is jobban zavarja a vállalkozót, hogy eddig egyetlen polgármester sem ült le vele, hogy megbeszéljék, miként biztosítható a vidámpark jövője.

A Kossuth Rádió próbálta a pécsi városháza véleményét is megtudni, de onnan egyelőre nem érkezett válasz. Néhány hete a város fideszes alpolgármestere, Nagy Csaba azt nyilatkozta a baranyai napilapnak, hogy bár egyelőre nincs döntés a folytatásról, bizakodnak abban, hogy a közel jövőben uniós pályázatok jelennek meg a múlt évszázad értékeinek megvédésére, és ebből lehet majd pénzt szerezni a létesítmény retró parkként való újraélesztésére.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a csok plusz segített beindítani az ingatlanpiacot az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.