Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Február 02. 12:31, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Bevásároltak a forintból?

Bevásároltak a forintból?

Rég nem láttunk már 300 alatti forint árfolyamot. Ma reggelre már 289 forint alatt is volt az euróval szembeni jegyzés, innen azonban visszapattant 290-re.

Vannak, akik a nemzetközi piacok szárnyalásának tudják be a forinterősödést, vannak, akik a korábban közölt adatoknak tudják be, és olyanok is akadnak, akik a közös európai banki lépéseknek tudják be a jobb piaci hangulatot, ami a forint erősödést okozta.

Teljesen egybitessé váltak az amerikai és az európai piacok az elmúlt két hétben, bár az igen/nem kontextusban alig láttunk olyan hírt, ami a nemet, azaz a lemorzsolódást eredményezte volna. A gyorsjelentések erősen vegyes képet mutatnak a tengerentúlon, az európai szezon pedig majd csak most indul be. Az Equilor elemzői szerint a piaci mozgások leginkább annak köszönhetők, hogy a FED múlt héten rányomta bélyegét az alacsony kamatokra és a kedvező tőkepiaci környezetre, de az EKB háza tájáról is a szirének hangját lehet hallani.Ne feledjük, hogy február 29-én lesz a következő EKB-tender, amikor a bankok számára jelentősen enyhítenek a fedezeti feltételeken, azaz lassan már a sztaniolpapírért cserébe is lehet kapni 3 éves futamidejű hiteleket. Egy ilyen környezetben gyakorlatilag arbitrázsnak tűnik a vásárlás a tőzsdéken, amíg 1 százalékon lehet finanszírozni az EKB-tól felvett hiteleket.

Egyes elemzők szerint a forint erősödés mögött nagy piaci szereplők állhatnak, de arról nincs hír, hogy ki kezdhetett intenzív forintvásárlásba. Közben a svájci frank rövid időre a 240 forintos lélektani határt is áttörte ma reggel, az követően, hogy egy napja 244,70 forint közelében indult a kereskedés.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: euró, forint, svájci frank

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére