Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2023. Május 17. 09:20, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Besurrant adorjánházi otthonába és elvitt fél millió forintot a matrac alól

Besurrant adorjánházi otthonába és elvitt fél millió forintot a matrac alól

Az illető nem zárta be a családi ház bejárati ajtaját.

Elmúlt napokban tett feljelentést egy adorjánházai lakos ismeretlen személlyel szemben, aki a délután folyamán a településen lévő, kulccsal nem zárt állapotban lévő családi házába bement, a szobákat felforgatva a matrac alá rejtett félmillió forintot eltulajdonította. Az ügyben lopás miatt indult eljárás.

A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság tanácsai:

A tolvajok nemcsak éjszaka dolgozatnak, és még olyan helyekről, és olyan körülmények között is kárt okozhatnak, amire nem is gondolnánk. Ezért napközben és este is figyelni kell vagyontárgyaink biztonságára. Kimondottan figyeljünk arra, hogy lakásunk ajtaját, kertkapunkat napközben is tartsuk zárva, még, akkor is, ha otthon tartózkodunk. Az elkövetők kihasználhatják óvatlanságunkat vagy, hogy a lakás másik helyiségében vagyunk éppen. Külterületen lévő házunk, vagy tárolóépületeink biztonságát növeljük kamera- és riasztó felszerelésével!

Ezek megakadályozása érdekében a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság az alábbi tanácsok megfogadását kéri a lakosságtól:

• A ház ablakait, melléképületeit tartsa zárva amennyiben elmegy otthonról, vagy nem tartózkodik az adott helyiségben! A kapu, bejárati ajtó zárjában soha ne hagyja benn a kulcsot! Otthonának kulcsait ne rejtse el az ajtó közelében, az elkövetők ismerik a „dugi” helyeket!

• Ne tartson otthonában nagyobb mennyiségű készpénzt!

• Az értékekeit ne hagyja elől, zárja el, lehetőleg lemez- vagy pénzkazettákba!

• Legyen jó viszonyban szomszédjaival, ha Ön is figyelmet szentel nekik, ők is jobban fognak figyelni, ha segítségre volna szüksége.

• Amennyiben anyagi lehetőségei megengedik, egészítse ki a lakás védelmét egy elektromos érzékelő-riasztó berendezéssel, mely a nap 24 órájában jelzést ad esetlegesen valamely vagyonvédelmi cég felügyeleti pontjára!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 19:31, kedd | Helyi

Több diák torokkaparást, köhögést tapasztalt a Türr Gimnáziumban

A tegnapi napon a Türr István Gimnázium Csáky László utca felőli egyik tantermében többen torokkaparása, köhögésre panaszkodtak, és a tünetek ma délelőtt sem enyhültek.

2024. Április 23. 18:42, kedd | Helyi

Grőber Attila: A nyugdíjas egyesület vezetője hívta-e a nyugdíjasokat, a személyi számukat kérve?

A hírek szerint történtek ilyen hívások, Baán Éva korábban azt nyilatkozta, hogy az egyesület nevében telefonáltak. Az ellenzéki politikust azonban megkeresték azzal, hogy Baán Éva hívta fel őket az adategyeztetés miatt.

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.