Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2023. Május 17. 09:20, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Besurrant adorjánházi otthonába és elvitt fél millió forintot a matrac alól

Besurrant adorjánházi otthonába és elvitt fél millió forintot a matrac alól

Az illető nem zárta be a családi ház bejárati ajtaját.

Elmúlt napokban tett feljelentést egy adorjánházai lakos ismeretlen személlyel szemben, aki a délután folyamán a településen lévő, kulccsal nem zárt állapotban lévő családi házába bement, a szobákat felforgatva a matrac alá rejtett félmillió forintot eltulajdonította. Az ügyben lopás miatt indult eljárás.

A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság tanácsai:

A tolvajok nemcsak éjszaka dolgozatnak, és még olyan helyekről, és olyan körülmények között is kárt okozhatnak, amire nem is gondolnánk. Ezért napközben és este is figyelni kell vagyontárgyaink biztonságára. Kimondottan figyeljünk arra, hogy lakásunk ajtaját, kertkapunkat napközben is tartsuk zárva, még, akkor is, ha otthon tartózkodunk. Az elkövetők kihasználhatják óvatlanságunkat vagy, hogy a lakás másik helyiségében vagyunk éppen. Külterületen lévő házunk, vagy tárolóépületeink biztonságát növeljük kamera- és riasztó felszerelésével!

Ezek megakadályozása érdekében a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság az alábbi tanácsok megfogadását kéri a lakosságtól:

• A ház ablakait, melléképületeit tartsa zárva amennyiben elmegy otthonról, vagy nem tartózkodik az adott helyiségben! A kapu, bejárati ajtó zárjában soha ne hagyja benn a kulcsot! Otthonának kulcsait ne rejtse el az ajtó közelében, az elkövetők ismerik a „dugi” helyeket!

• Ne tartson otthonában nagyobb mennyiségű készpénzt!

• Az értékekeit ne hagyja elől, zárja el, lehetőleg lemez- vagy pénzkazettákba!

• Legyen jó viszonyban szomszédjaival, ha Ön is figyelmet szentel nekik, ők is jobban fognak figyelni, ha segítségre volna szüksége.

• Amennyiben anyagi lehetőségei megengedik, egészítse ki a lakás védelmét egy elektromos érzékelő-riasztó berendezéssel, mely a nap 24 órájában jelzést ad esetlegesen valamely vagyonvédelmi cég felügyeleti pontjára!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 15. 17:00, hétfő | Helyi

Minden hétfő reggel az utca takarításával kezdenek a belvárosi üzletek tulajdonosai és alkalmazottai

Jellemző a kutyapiszok, amelyről természetesen nem az állat tehet, de közvetlenül az ember által okozott mocsok és eldobott szemét is gyakran fordul elő a belvárosban.

2024. Július 15. 07:42, hétfő | Helyi

Garanciális útjavítás miatt forgalomkorlátozásra kell ma számítani Pápa és Tét között

A 83. sz. 2x2 sávos főút Pápa és Tét közötti szakaszán garanciális javítási munkálatok miatt 2024. 07. 15. napjától szakaszos forgalomkorlátozásra kell számítani.

2024. Július 14. 18:35, vasárnap | Helyi

Pofátlan(tan)ítás Pápán - Videó

Többek között szabálytalan előzés, piroson áthajtás és ittas vezetés került bele a rövid összeállításba.

2024. Július 14. 07:59, vasárnap | Helyi

Perutz: 14 lőtt gól, két felkészülési mérkőzésen

Előbb a Rábapaty, majd pedig a Kapuvár csapatát győzték le simán a pápaiak.