Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2016. Október 07. 08:22, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Bemutatták a jövő évi Pápa naptárat

Bemutatták a jövő évi Pápa naptárat

Templomok Pápáról és a pápai járás falvaiból címet viseli a 2017. évi pápai falinaptár, melyet csütörtökön délután mutattak be a könyvtár olvasótermében.

A városi könyvtár kiadásában eddig megjelent városi falinaptárak eddig a pápai és a környező falvak épületeit, utcarészleteit mutatták be. A 2017-es kiadványban a templomok kaptak fő szerepet. A címoldalon a négy felekezet látható: katolikus, református, evangélikus és izraelita. - A naptár 12 hónapon keresztül mutatja be a pápai és a pápai járás falvainak néhány templomát. A pápaiak közül a Kastélykápolna, a Református ótemplom, az Evangélikus templom, a Zsinagóga látható, illetve Kemeneshőgyész, Kemenesszentpéter, Bakonyjákó, Homokbödöge, Németbánya, Pápadereske, Gic, Farkasgyepű templomai szerepelnek a naptárban. A naptár utolsó előtti oldalán szerepel a naptárban felhasznált képek fotósainak neve. Az utolsó oldalon Ürmös Lóránt gyűjteményéből láthatóak régi képeslapok a pápai járás templomairól - mutatta be a falinaptárt Polovitzerné Antal Mónika könyvtáros.

Áldozó Tamás polgármester örömét fejezte ki, hogy a könyvtár évről évre új falinaptár kiadására vállalkozik. - A templomokat témául választani egy kifogyhatatlan választás volt, hiszen a környéken hozzánk tartozó 48 településen több mint százat meghaladó templomot találunk. Pápán is jó pár épület van, s ezekből különböző válogatást tud majd közreadni a kiadó. A templomok egy-egy település képet meghatározzák. A naptárban jól látszik, hogy az egyes falvak mennyire színesek tudnak lenni, hiszen több község is van, ahol mind a három történelmi felekezet templomát megtalálhatjuk - mondta el a polgármester a naptárbemutatón.

A naptár megvásárolható a könyvtárban 1000,- Ft-os áron, a pápai könyvesboltokban jövő héttől lesz kapható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 20:00, csütörtök | Helyi

Magyar Péter Pápán: Napról-napra többen vagyunk

Városunkba is ellátogatott Magyar Péter, a Talpra Magyarok közösségének vezetője, a TISZA párt alelnöke, aki mintegy ezer fős tömeg előtt tartott politikai nagygyűlést.

2024. Május 02. 15:04, csütörtök | Helyi

Unger Tamás: Költséghatékonyabb alvállalkozókkal végeztetni a zöld területek gondozását

Az alpolgármester Grőber Attila ellenzéki polgármesterjelölt kritikáira reagált, amelyeket a zöld területek gondozásával kapcsolatban fogalmazott meg.

2024. Május 02. 08:05, csütörtök | Helyi

Nagy sikert aratott a Pannonia Reformata majálisa!

Nagyon sokan voltak kíváncsiak a Pannonia Reformata udvarában megtartott programokra, játékokra foglalkozásokra és vásárra.