Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Szeptember 13. 08:39, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Áldozó Tamás: Egykor a Várkertfürdő is csak egy folt volt a térképen

Áldozó Tamás: Egykor a Várkertfürdő is csak egy folt volt a térképen

A Pápai Polgári Kör soron következő összejövetelére dr. Áldozó Tamás polgármester-jelöltet és a Fidesz-KDNP képviselő-jelöltjeit hívták meg.

Az alkalmon elsőként dr. Dancs Ferenc, a kör elnöke köszöntötte a szép számú egybegyűltet, majd dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő mutatta be a polgármesterjelöltet. Mint mondta, Áldozó Tamással hosszú éveken keresztül vezették közösen a várost, mindig jól megértették egymást, kiválóan tudtak együtt munkálkodni a város érdekében és ez ma sincs másként. Úgy fogalmazott, hogy Áldozó Tamás minden képességgel rendelkezik, amivel egy városvezetőnek rendelkeznie kell, képes előre gondolkodni, jó ötletekkel előrukkolni és következetesen irányítani a várost. Kovács Zoltán arra kérte az egybegyűlteket, hogy támogassák a fideszes jelölteket.

Áldozó Tamás köszönetet mondott azoknak a képviselőknek, akik ezen a választáson már nem indulnak (Császár Endrének, dr. Hermann Istvánnak, Máté Istvánnak és dr. Péntek Árpádnak), de hangsúlyozta, továbbra is számít a segítségükre. A képviselő-jelöltekkel kapcsolatban elmondta, kiváló csapatat állítottak össze, olyan jelöltekről van szó, akik ugyanazt gondolják a fontos dolgokról és ez nagy összetartó erő. - Azt látjuk, hogy a világ dolgai jól mennek, Magyarország dolgai jól alakulnak és ennek a városnak olyan esélyei vannak, amik korábban talán még soha nem voltak. Nekünk ezekkel az esélyekkel élnünk kell. Ezzel a csapattal bátran tervezhetünk, akár több ciklusra is. Nagy erőt érzek ebben a csapatban, főként az új jelöltekben és azt látom, hogy az a lendület, mellyel ők beléptek ebbe a kampányba, az a pápaiakkal való találkozásban megtöbbszöröződött - mondta a polgármester-jelölt.

Ezt követően külön-külön bemutatkoztak a Fidesz-KDNP képviselő-jeöltjei.

Áldozó Tamás a jövőre vonatkozó programjáról is beszélt az összejövetelen. Az Esterházy2035 elnevezésű programmal kapcsolatban elmondta, azért fontos, hogy ilyen időtávra tervezzenek, mert folyamatokat kell látni, túl kell lépni az önkormányzati és eu-s ciklusokon. - Világos jövőképet kell adnunk, azt a jövőképet kell meghatározni, hogy milyen városban szeretnénk élni, milyen várost szeretnénk átadni a gyermekeinknek, milyen városban szeretnénk megöregedni. Fontos a vízió, hiszen ez összerendezi, egy irányba tereli az akaratot. Úgy kell keresni a lehetőségeket, hogy ezeket a célokat meg tudjuk valósítani, ha a pápaiak egyetértenek ebben - fogalmazott.

A polgármester azzal kapcsoltban, hogy vannak, akik kétkedve fogadják a terveket elmondta, a korábbi városfejlesztési elképzelések, például a Várkertfürdő, vagy a Sportcsarnok is először csak egy folt volt a térképen.- Akkor például a belváros még nem volt csatornázva, de ezt örököltük. És aztán 5 évre rá átadtuk a Várkertfürdőt. Óriásit tudtunk előre lépni! Tehát, amikor valaki azt mondja az Esterházy2035-re, hogy ismeretlen foltokat lát a térképen, lehet, hogy azok 5 év múlva már megvalósult programpontok lesznek. És hiszünk abban, hogy 10 év múlva még inkább, 15 év múlva pedig teljesen így lesz - hangsúlyozta Áldozó Tamás.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.