Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. Szeptember 28. 09:19, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápa-ma.hu

Bélyegen a pápai Kékfestő Múzeum

Bélyegen a pápai Kékfestő Múzeum

Több évtizedes kihagyás után ismét pápai látványosság kerül bélyegre.

Az első pápai bélyeg 1981-ben, a Pápai Református Kollégium alapításának 450. évfordulóján jelent meg. Ezt követte aztán egy másik, mely az Esterházy-kastélyt ábrázolta. Több évtizedes kihagyás után most a város egy szintén emblematikus helye, a Kékfestő Múzeum jelenik meg bélyegen. Ezt dr. Hermann István, a Jókai Mór Városi Könyvtár igazgatója kezdeményezte, akiről sokan tudják, hogy szenvedélyes filatelista. Mint mondta, több alkalommal is kérvényezték már, hogy pápai témájú bélyeg jelenhessen meg, s most végre lehetőség nyílt rá.

- Kiváló alkalom mutatkozott azzal, hogy a Magyar Posta alkalmi bélyegeken mutatja be hazánk múzeumainak gyűjteményeit. A sorozat címletein többek közt a győri Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum és a pécsi Janus Pannonius Múzeum Zsolnay gyűjteménye, a hevesi Sakkmúzeum és az ibafai Pipamúzeum féltett kincsei közül látható néhány. A sorozatba remekül illeszkedik a pápai Kékfestő Múzeum. A bélyegek négycímletű kisív formátumban jelentek meg, s ez lesz érvényes a pápai témájú bélyegre is - mondta dr. Hermann István.

A Magyar Posta bélyegmegjelentetéssel foglalkozó főosztályára küldte el a kérvényt dr. Hermann István, s most szabad utat kapott a kezdeményezés. Dr. Kovács Zoltán államtitkár, országgyűlési képviselő is jó ügy mellé állt. Tehát a pápaiak hamarosan kékfestős bélyeggel küldhetik leveleiket, előreláthatólag 2018-ban. A későbbi terv az, hogy az Európa-sorozatban az Esterházy-kastély is megjelenhessen bélyegen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.

2024. Április 22. 14:55, hétfő | Helyi

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott

2024. Április 22. 14:52, hétfő | Helyi

Kormánytisztviselőre támadt egy 20 éves nő

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 20 éves nővel szemben, aki tavaly nyáron a házuk udvarán helyszíni szemlét tartó kormánytisztviselőre támadt Pápán.

2024. Április 22. 14:00, hétfő | Helyi

A város több pontján szedték a szemetet

A Föld napja alkalmából ma a Pápai Médiacentrum felhívására szedték a város több pontján a szemetet, tegnap pedig a Közösen Pápáért Egyesület aktivistái gyűjtötték össze az eldobált hulladékot a belvárosban.