Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2022. Március 21. 11:31, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Belehajtott a vasúti átjáró túloldalán várakozóba az agresszív pápai sofőr

Belehajtott a vasúti átjáró túloldalán várakozóba az agresszív pápai sofőr

Közúti veszélyeztetés bűntette és garázdaság vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség azzal az agresszív sofőrrel szemben, aki szándékosan egy vasúti átjáró másik oldalán várakozó járműnek hajtott.

A vádirat szerint a 46 éves férfi 2021. március 18-án a délutáni órákban egy vasúti átjárón akart áthajtani személygépkocsijával Pápán, majd félig a síneken állva úgy ítélte meg, hogy az út túl szűk neki ahhoz, hogy a vele szemben érkező személygépkocsi mellett elférjen. Ezért intett az út szélére lehúzódva várakozó autó sofőrjének, hogy tolasson hátra. A gépkocsit vezető nő, aki mellett két gyermeke is a járműben utazott, azonban ehelyett mutatta a férfinak, hogy menjen, mert elfér mellette, van elég hely.

A férfi erre indulatosan kiszállt a még mindig a síneken álló járművéből, és trágárul szidalmazva a másik sofőrt, rácsapott annak autójára, majd miután ez is eredménytelen maradt, visszaült az autójába és szándékosan nekihajtott a szemközti járműnek, azt mintegy két méterrel hátratolva. Az autó további hátracsúszását a nő csak a kézifék behúzásával tudta megakadályozni. Mindezeket követően a vádlott elhajtott a helyszínről.

A nyomozás adatai szerint a férfi autója akadály nélkül elfért volna a sértett gépkocsija mellett, amelyben az ütközés kisebb kárt okozott.

Az ügyészség a férfival szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetés és pénzbüntetés kiszabására, valamint a járművezetéstől történő eltiltására tett indítványt az elbírálásra illetékes Pápai Járásbíróság felé.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 13:06, kedd | Helyi

Pápára jön Magyar Péter

Május másodikán csütörtökön, este 6-kor beszél a Fő téren, majd pedig kötetlen beszélgetésre invitálja a jelenlévőket a Tisza párt vezetője.

2024. Április 30. 12:58, kedd | Helyi

Bocskay László visszalépett a jelöltségtől

A Fidesz-KDNP jelöltje kezelőorvosai javaslatára döntött úgy, hogy nem indul el az önkormányzati választáson, Pápa 3-as számú egyéni választókerületében.

2024. Április 29. 13:40, hétfő | Helyi

Ismert olasz zenésznek adta ki magát, 3 milliót utalt neki a pápai hölgy

Egy ismert olasz együttes egyik tagjának adta ki magát a romantikus csaló, aki egy csomó pénzt kért a pápai nőtől - írja a Police.hu.

2024. Április 29. 09:24, hétfő | Helyi

Mindenki táncolt - Tánc világnapja Pápán

Az április 29-i tánc világnapjához kapcsolódóan kétnapos rendezvényt szervezett Pápán, a Vadvirág Művészeti Egyesület és a Tánc-Lánc Alapítvány.