Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2023. Március 23. 14:37, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

Bekábszerezve, műszaki nélküli kocsival hajtott a forgalommal szemben a pápai férfi

Bekábszerezve, műszaki nélküli kocsival hajtott a forgalommal szemben a pápai férfi

Több szabályszegést is elkövetett a sofőr, a rendőrök előállították.

A járőrök 2023. március 22-én délután Pápán igazoltattak egy 52 éves helyi férfit, aki személygépkocsival a forgalommal szemben közlekedett. A szabályszegés miatt a rendőrök közigazgatási bírságot szabtak ki a sofőrrel szemben, valamint az intézkedés során azt is megállapították, hogy az autó nem rendelkezett műszaki érvényességgel, illetve a járművezető jogosítványa már több éve lejárt. Felmerült továbbá annak a gyanúja is, hogy a férfi bódult állapotban vezette a gépkocsit, ezért az egyenruhások előállították, és vele szemben kábítószer-gyorstesztet alkalmaztak, amely pozitív eredményt mutatott.
Ezt követően a sofőrt gyorsított szabálysértési eljárás keretében hallgatták meg a rendőrök, melynek során elismerte azt is, hogy az általa vezetett gépkocsit 2023 januárjában megvásárolta, de azt nevére nem írattatta át és arra kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási szerződést sem kötött. Az elkövetővel szemben – közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése, érvénytelen hatósági engedéllyel vagy jelzéssel való közlekedés, valamint közúti közlekedési igazgatási szabályok megsértése szabálysértések elkövetése miatt – a Pápai Rendőrkapitányság Igazgatásrendészeti Osztályának munkatársa pénzbírságot szabott ki, valamint 8 hónapra eltiltotta a járművezetéstől.

A pápai lakos ellen járművezetés bódult állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás is indult.

Címkék: rendőrségi hír

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 18:42, kedd | Helyi

Grőber Attila: A nyugdíjas egyesület vezetője hívta-e a nyugdíjasokat, a személyi számukat kérve?

A hírek szerint történtek ilyen hívások, Baán Éva korábban azt nyilatkozta, hogy az egyesület nevében telefonáltak. Az ellenzéki politikust azonban megkeresték azzal, hogy Baán Éva hívta fel őket az adategyeztetés miatt.

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.

2024. Április 22. 14:55, hétfő | Helyi

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott