Városlista
2023. május 29, hétfő - Magdolna

Hírek

2023. Március 23. 14:37, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

Bekábszerezve, műszaki nélküli kocsival hajtott a forgalommal szemben a pápai férfi

Bekábszerezve, műszaki nélküli kocsival hajtott a forgalommal szemben a pápai férfi

Több szabályszegést is elkövetett a sofőr, a rendőrök előállították.

A járőrök 2023. március 22-én délután Pápán igazoltattak egy 52 éves helyi férfit, aki személygépkocsival a forgalommal szemben közlekedett. A szabályszegés miatt a rendőrök közigazgatási bírságot szabtak ki a sofőrrel szemben, valamint az intézkedés során azt is megállapították, hogy az autó nem rendelkezett műszaki érvényességgel, illetve a járművezető jogosítványa már több éve lejárt. Felmerült továbbá annak a gyanúja is, hogy a férfi bódult állapotban vezette a gépkocsit, ezért az egyenruhások előállították, és vele szemben kábítószer-gyorstesztet alkalmaztak, amely pozitív eredményt mutatott.
Ezt követően a sofőrt gyorsított szabálysértési eljárás keretében hallgatták meg a rendőrök, melynek során elismerte azt is, hogy az általa vezetett gépkocsit 2023 januárjában megvásárolta, de azt nevére nem írattatta át és arra kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási szerződést sem kötött. Az elkövetővel szemben – közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése, érvénytelen hatósági engedéllyel vagy jelzéssel való közlekedés, valamint közúti közlekedési igazgatási szabályok megsértése szabálysértések elkövetése miatt – a Pápai Rendőrkapitányság Igazgatásrendészeti Osztályának munkatársa pénzbírságot szabott ki, valamint 8 hónapra eltiltotta a járművezetéstől.

A pápai lakos ellen járművezetés bódult állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás is indult.

Címkék: rendőrségi hír

Ezek érdekelhetnek még

2023. Május 29. 09:55, hétfő | Helyi

4 óra alatt 9 ittas sofőr Pápán

A Pápai Rendőrkapitányság tegnap délelőtti közlekedési akciója során 4 óra alatt 9 ittas járművezetőt szűrtek ki az egyenruhások a forgalomból.

2023. Május 28. 12:17, vasárnap | Helyi

Eldőlt: Ezüstérmes a Perutz!

Sümegen győzött 4:2 arányban a Pápa, amely így a Veszprém vármegyei első osztály második helyén végzett.

2023. Május 28. 11:22, vasárnap | Helyi

Egy napra ma minden gyermek tűzoltó lehet

Gyermeknap alkalmából kedveskedtek a családoknak a lánglovagok, akik május 28-án betekintést engedtek a laktanya életébe.

2023. Május 27. 21:38, szombat | Helyi

A háborúellenes Bajcsy-Zsilinszky Endre emlékezete