Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2020. Január 08. 19:28, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Egy becsmérlő facebook hozzászólás miatt megítélt sérelemdíját a Vakok Pápai Csoportjának ajánlotta fel a polgármester

Egy becsmérlő facebook hozzászólás miatt megítélt sérelemdíját a Vakok Pápai Csoportjának ajánlotta fel a polgármester

Dr. Áldozó Tamás közösségi oldalán azt írja, hogy egy, a testi fogyatékosságára tett becsmérlő megjegyzés miatt fordult a bírósághoz, a megítélt sérelemdíjat pedig a Vakok és Gyengénlátók Pápai Csoportjának ajánlotta fel.

"Ma már teljesen hétköznapinak számít az uszítás- és gyűlöletcunami a közösségi médiában; olyan kifejezések használata, amitől a rendszerváltást követő évtizedben még a legelvetemültebb megszólalók is tartózkodtak. Magam is szót emeltem néhány esetben, amikor valaki a felakasztásunkról, agyonlövésünkről delirált; még akkor is, ha sokaknak az a véleménye, hogy a közszereplőnek mindent el kell tűrnie.

Nos nem kell! A közéleti tevékenységemet ért kritikákat egyébként érdeklődve olvasom, leginkább azokat, amik mögött intellektuális teljesítmény, jobbító szándék, akár cinikus értékítélet húzódik meg. A gyalázkodást, a becsmérlő minősítéseket azonban nem tűröm, főleg akkor nem, ha azok nem a munkámra, hanem a családomra, esetleg gyerekeimre vagy az egyébként közismert, gyerekkori balesetemből származó fogyatékosságomra vonatkoznak.

Utóbbi esetben már csak azért sem, mert fogyatékos sorstársaim közül sokaknak kell gyakran előforduló megaláztatásokat, méltatlan megjegyzéseket eltűrniük; nem biztos, hogy hozzám hasonlóan mindannyiukban megvan a kitartás, a türelem, az ügyek vitelében való jártasság ahhoz, hogy igazukat képviseljék, hogy emberi méltósághoz való jogukat érvényesíteni tudják.

2018-ban néhány esetben bírósági eljárásokat kezdeményeztem becsületsértés tényállásának megállapítására, majd miután ez megtörtént, továbbléptem sérelemdíj megállapításáért. Tavaly decemberben az első, sérelemdíj megállapítására indított keresetem jogerősen lezárult; hamarosan kettő újabbat kezdeményezek.
Tekintettel arra, hogy a sérelemdíj megállapításának alapjául egy olyan fb-bejegyzés szolgált, ahol K. Zs. (kiírhatnám a nevét, de minek) testi fogyatékosságomra tett becsmérlő megjegyzést, ezért a számomra megítélt 275 ezer forintot a Vakok és Gyengénlátók Pápai Csoportjának ajánlom fel.
" - áll a bejegyzésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.