Városlista
2019. november 21, csütörtök - Olivér

Hírek

2016. Május 05. 09:25, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.), papa-ma.hu

Bébiételt osztottak

Bébiételt osztottak

A Teuton Lovagrend adományát szerda délelőtt adták át a város rászorultjainak a volt pártház udvarán.

A pápai lakcímmel rendelkező kisgyermekes családok Pápa Város Önkormányzatának Egyesített Szociális Intézménye Család- és Gyermekjóléti Központja segítségével juthattak hozzá az adományhoz.

- 3670 karton bébiétel adomány érkezett a Teuton Lovagrendtől, amelynek értéke körülbelül 9 millió Ft. A csomagok igencsak értékesek, sokféle, jó minőségű terméket tartalmaznak, ezért az adomány nagy segítséget jelenthet egy-egy családnak, hiszen körülbelül 26.000 Ft értékben részesültek a finom ételekből gyermekenként – tájékoztatta hírportálunkat Dobosi Ágota, a család-és gyermekjóléti központ család és gyermekjóléti szolgálatának szakmai vezetője.

A csomagban volt zöldséges és gyümölcsös chips, joghurt, gyümölcspép, sűrítmény és müzli szelet. Az ételek 4 hónapos kortól egészen 3 éves korig fogyaszthatók. A megmaradt bébiételt a bölcsődék és a Gróf Esterházy Kórház gyermekosztálya között osztják szét - tájékoztatott a papa-ma.hu.

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 21. 10:00, csütörtök | Helyi

21. századi technológia a pápai Korona Gyógyszertárban

Egy szoba méretű gyógyszerkiadó robot dolgozik a Csóka körforgalomnál található patika alagsorában. Amióta "Róbert" munkába állt, gyakorlatilag megszűnt a sorban állás, miközben többen vásárolnak a gyógyszertárban, mint korábban.

2019. November 20. 18:43, szerda | Helyi

Szombaton teljes útzár mellett aszfaltozzák a Téglagyári úti körforgalmat

Mától (csütörtök) félpályás útlezárás mellett kisebb kiegészítő szakaszokat látnak el új burkolattal, szombaton pedig teljes lezárás mellett aszfaltozzák le az új körforgalmat.

2019. November 20. 17:40, szerda | Helyi

Elütöttek egy gyalogost a Gróf út és a Szabadság út kereszteződésénél

A baleset a körforgalomnál lévő gyalogátkelőhelyen történt.

2019. November 20. 13:28, szerda | Helyi

Velünk éltek, legendák lettek - Portrévázlatok pápaiakról

Molnár Lajos könyvében 33 olyan pápai személyiség jelenik meg, akik az utóbbi bő fél évszázad meghatározó alkotói voltak a városnak.