Városlista
2023. október 1, vasárnap - Malvin

Hírek

2022. Augusztus 17. 08:14, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), 24.hu

Béb polgármestere egyedüli licitálóként vásárolta meg egy négygyermekes család házát

Béb polgármestere egyedüli licitálóként vásárolta meg egy négygyermekes család házát

A településvezetőé a szomszédos telek, 3 millió forintért vásárolta meg az ingatlant. A családra kilakoltatás vár.

A 24.hu megkereste Brunner Imre polgármestert a faluban, hogy megtudják, polgármesterként nem érzi-e visszásnak, hogy a saját polgárai azért kényszerülnek elhagyni az ingatlanjukat, mivel egyedül ő tett ajánlatot a házra, de a politikus nem nyilatkozott és azt sem engedte meg, hogy lefotózzák.

A cikk szerint a házat még 2007-ben vette Berki Mónika és akkori férje a korábbi német tulajdonosoktól. Az adásvételhez svájci frank alapú devizahitelt vettek fel. Először 11 ezer forint volt a havi törlesztőjük, ami a hitelválság idején felszökött 40 ezer forintra, ami már gondot okozott nekik, főleg, hogy pár év után el is váltak.

A kikiáltási árat az önkormányzat határozhatta meg a portál szerint, Brunner Imre pedig hárommillió forintért el is vihette az ingatlant, más licitáló nem volt. A szakértő szerint ha a becsérték és a piaci ár jelentősen eltér egymástól, akár a bűncselekmény gyanúja is felmerülhet.

A lap az ügy kapcsán megkérdezte Gémesi Györgyöt, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnökét, aki több mint 30 éve Gödöllő polgármestere, hogy mit gondol az esetről. “Nem tiltja ezt jogszabály, de etikailag megkérdőjelezhető, ha egy polgármester saját településén vevőként részt vesz egy ingatlan-végrehajtási eljárásban – mondta a 24.hu-nak Gémesi. A gödöllői polgármester nem hallott még hasonló esetről, és azt tartja különösen furcsának, hogy egy ilyen kis településen történt, ahol mindenki ismer mindenkit.

Címkék: béb, licit, polgármester

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 30. 09:12, szombat | Helyi

Országos akció keretében csaptak le a rendőrök a pápai unokázós csalóra!

Több vármegye településén kereste jóhiszemű idősek bizalmát az a 49 éves pápai nő, aki több tízmilliót csalt ki áldozataitól.

2023. Szeptember 29. 21:37, péntek | Helyi

Kigyulladt egy rakodógép Takácsinál

A tűz egy kockabálát is elért.