Városlista
2022. október 4, kedd - Ferenc

Hírek

2022. Augusztus 17. 08:14, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), 24.hu

Béb polgármestere egyedüli licitálóként vásárolta meg egy négygyermekes család házát

Béb polgármestere egyedüli licitálóként vásárolta meg egy négygyermekes család házát

A településvezetőé a szomszédos telek, 3 millió forintért vásárolta meg az ingatlant. A családra kilakoltatás vár.

A 24.hu megkereste Brunner Imre polgármestert a faluban, hogy megtudják, polgármesterként nem érzi-e visszásnak, hogy a saját polgárai azért kényszerülnek elhagyni az ingatlanjukat, mivel egyedül ő tett ajánlatot a házra, de a politikus nem nyilatkozott és azt sem engedte meg, hogy lefotózzák.

A cikk szerint a házat még 2007-ben vette Berki Mónika és akkori férje a korábbi német tulajdonosoktól. Az adásvételhez svájci frank alapú devizahitelt vettek fel. Először 11 ezer forint volt a havi törlesztőjük, ami a hitelválság idején felszökött 40 ezer forintra, ami már gondot okozott nekik, főleg, hogy pár év után el is váltak.

A kikiáltási árat az önkormányzat határozhatta meg a portál szerint, Brunner Imre pedig hárommillió forintért el is vihette az ingatlant, más licitáló nem volt. A szakértő szerint ha a becsérték és a piaci ár jelentősen eltér egymástól, akár a bűncselekmény gyanúja is felmerülhet.

A lap az ügy kapcsán megkérdezte Gémesi Györgyöt, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnökét, aki több mint 30 éve Gödöllő polgármestere, hogy mit gondol az esetről. “Nem tiltja ezt jogszabály, de etikailag megkérdőjelezhető, ha egy polgármester saját településén vevőként részt vesz egy ingatlan-végrehajtási eljárásban – mondta a 24.hu-nak Gémesi. A gödöllői polgármester nem hallott még hasonló esetről, és azt tartja különösen furcsának, hogy egy ilyen kis településen történt, ahol mindenki ismer mindenkit.

Címkék: béb, licit, polgármester

Ezek érdekelhetnek még

2022. Október 04. 13:30, kedd | Helyi

Bódult állapotban vezetett a balesetben megsérült nő

A rendőrök büntető és szabálysértési eljárást is indítottak 29 éves pápai sofőr ellen.

2022. Október 04. 12:41, kedd | Helyi

Megpróbált elmenekülni a rendőrök elől Nemesszalóknál, nem lett jó vége

Nemesszalók térségében akart elhajtani egy autós a rendőrök elől, aki eltiltás hatálya alatt és vezetői engedély nélkül közlekedett.

2022. Október 04. 12:33, kedd | Helyi

Három baleset az elmúlt héten Pápa környékén

Óvatosan közlekedjünk a nedves, vizes utakon - hívja fel a közlekedők figyelmét a Rendőrség.

2022. Október 04. 10:00, kedd | Helyi

Energiaválság: Kritikus helyzetben az önkormányzat, a túlélés a cél

Intézmények bezárásával és egyéb takarékossági intézkedésekkel is másfél milliárd forintra lenne szüksége a pápai önkormányzatnak, hogy a megnövekedett energiaárak mellett is biztosított legyen a működése.