Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2014. Augusztus 22. 10:06, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Beáll Szőke László mögé a Jobbik

Beáll Szőke László mögé a Jobbik

A Jobbik pápai vezetése úgy döntött, nem indít saját jelöltet az őszi önkormányzati választásokon, hanem dr. Szőke László független jelöltet támogatja.

A csütörtök délutáni sajtótájékoztatón Orbán Imre, a párt helyi elnöke elmondta, olyan polgármester-jelölt akartak állítani, aki nem csupán a Jobbik irányvonalát képviseli, hanem ennél méllyebb beágyazottsága van a városban. Így nemcsak a Jobbik szimpatizánsait tudná megszólítani, hanem a többi párthoz tartozókat is, vagy azokat, akik megfelelő jelölt híján el sem mentek volna választani. A helyi Jobbik Szőke Lászlóban találta meg a megfelelő embert.

Süle Zsolt önkormányzati képviselő ismertette azt az utat, mellyel eljutottak a döntésig, hogy Szőke Lászlót támogatássák. Elmondta, a helyi Jobbiknak mindvégig volt saját jelöltje is, ám nem vetették el egy független jelölt támogatását sem, aki véleményük szerint a pártcsatározásokon felülemelkedve, nagyobb konszenzust tudna elérni a városban. Volt egy kiszemeltje is a pártnak, aki azonban hosszasan hezitált a döntést illetően, majd végül dr. Szőke László augusztus 15-i bejelentését követően visszamondta indulási szándékát, amelyet azzal indokolt, hogy Szőke László személyében egy minden tekintetben megfelelő jelölt mutatkozott be, akivel szemben ő nem kíván indulni. - Mi is úgy érezzük, Szőke László rendelkezik azokkal a szakmai és morális tulajdonságokkal, amelyek nélkülözhetetlenek egy város vezetéséhez. Ezekután kezdtünk el egyeztetni az ügyvéd úrral. Bár nem minden kérdést látunk teljesen egyformán, kisebb eltérések lehetnek az általunk elképzelt programokban, megállapítottuk, hogy a főbb elképzeléseink azonosak és, a város érdekében együtt tudunk dolgozni. Mindezt a város jövője érdekében, mellőzve a pártpolitikai szempontokat. Ezért a Jobbik Pápai Alapszervezete teljesen egyhangú döntéssel állt be Szőke László független jelölt mögé - mondta el Süle Zsolt.

Azon kérdésünkre, hogy mi a Jobbik helyi vezetésének véleménye arról az Unger Tamás alpolgármester által jegyzett írásról, mely szerint az egyik pápai jelölt (nem írja le egyértelműen a szerző, hogy kiről van szó, de sejthető, hogy dr. Szőke Lászlóra gondol (a szerk.)) facebookon közölt programtervezete feltűnő hasonlóságot mutat Pápa város készülőben lévő gazdasági stratégiájával. Válaszában Orbán Imre elmondta, örömtelinek tartja, hogy hasonló elképzelései vannak a város fejlődéséval kapcsolatban Szőke Lászlónak, mint a Fidesznek. Süle Zsolt szerint az alpolgármesternek nem a sárdobálással kellene foglalkoznia, hanem a kátyúk kijavításával, a járdák felújításával és a közbiztonság javításával.

A sajtótájékoztatón kiderült, az önkormányzati választásokon a Kisgazdapárt helyi szervezetével együttműködik a Jobbik Pápai Alapszervezete. Ennek értelmében a 10 képviselőjelölt közül egyet a kisgazdák adnak.

A Jobbik MM - Kisgazdapárt közös jelöltjei:
1.: Németh Csaba
2.: Dr. Kiss Balázs
3.: Dr. Varga Gyula
4.: Németh György
5.: Sokoray László
6.: Kálmán Balázs
7.: Töreki Milán
8.: Kovács Katalin
9.: Elek Máté
10.: Süle Zsolt

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 20:00, csütörtök | Helyi

Magyar Péter Pápán: Napról-napra többen vagyunk

Városunkba is ellátogatott Magyar Péter, a Talpra Magyarok közösségének vezetője, a TISZA párt alelnöke, aki mintegy ezer fős tömeg előtt tartott politikai nagygyűlést.

2024. Május 02. 15:04, csütörtök | Helyi

Unger Tamás: Költséghatékonyabb alvállalkozókkal végeztetni a zöld területek gondozását

Az alpolgármester Grőber Attila ellenzéki polgármesterjelölt kritikáira reagált, amelyeket a zöld területek gondozásával kapcsolatban fogalmazott meg.

2024. Május 02. 08:05, csütörtök | Helyi

Nagy sikert aratott a Pannonia Reformata majálisa!

Nagyon sokan voltak kíváncsiak a Pannonia Reformata udvarában megtartott programokra, játékokra foglalkozásokra és vásárra.