Városlista
2020. november 27, péntek - Virgil

Hírek

2020. Október 21. 00:00, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu - Veszprém Megyei Ügyészség

Bántalmazta, majd szakítás után zaklatta volt barátnőjét

Bántalmazta, majd szakítás után zaklatta volt barátnőjét

Garázdaság és zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség egy 21 éves férfival szemben, aki előbb kiskorú barátnőjét bántalmazta, majd miután a lány szakított vele, hívásokkal és üzenetekkel fenyegette.

A vádirat szerint az elkövető 2019. május közepén a 15 éves barátnőjével veszekedett a pápai Erzsébet-ligetben, melynek során úgy hátba ütötte a lányt, hogy az elesett. A bántalmazást ezután sem fejezte be, a földről felálló lánynak olyan pofont adott, hogy az ismét elesett. Vitájuk végül azzal ért véget, hogy a kiskorú otthagyta a vádlottat és hazament.

A fiatal lány a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, melyek miatt nem kérte a férfi megbüntetését, ám mintegy tíz nappal később szakított vele. A vádlottnak az erőszakos és megbotránkoztató viselkedése miatt azonban így is felelnie kell. Szakításukat követően az elkövető három héten keresztül telefonon, valamint az egyik közösségi oldalon keresztül fenyegette a kiskorút, aki emiatt már szüleivel együtt joghatályos magánindítványt terjesztett elő. Az ügyészség vádiratában tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalát és abban felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozta az elkövetővel szemben.

A kép csak illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 26. 15:21, csütörtök | Helyi

Börtön jár januártól az illegális szemétlerakásért

Pápán is súlyos gondot okoznak az illegális szemétlerakók. A városban és annak környékén rendre újra és újra felbukkannak a szemétkupacok, hiába szállítják el azokat, súlyos adófizetői forintokból.

2020. November 26. 13:09, csütörtök | Helyi

Pápán is szervez adománygyűjtést az Élelmiszerbank

Országosan több mint 250 áruházban szervez Karácsonyi Adománygyűjtést az Élelmiszerbank a Covid-19 rászorulókat érintő hatásának enyhítésére.

2020. November 26. 12:51, csütörtök | Helyi

2,5 milliárdos vasúti fejlesztés, a Bázisrepülőtér kifutópályájának meghosszabbításával kapcsolatosan

A kormány jelentős forrást biztosít a Bázisrepülőtér fejlesztése miatt szükségessé váló vasúti fejlesztésekhez.

2020. November 26. 12:36, csütörtök | Helyi

A nők elleni erőszak megszüntetéséért

A november 25-i világnap egyik fő üzenete, hogy senki ne legyen közömbös a környezetében élőkkel szemben.