Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2013. December 04. 16:11, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Bankrablás - Megpróbálták kirabolni a Kinizsi Bank pápai fiókját

Bankrablás - Megpróbálták kirabolni a Kinizsi Bank pápai fiókját

A 21 éves gyanusított egy késsel kísérelte meg kirabolni a Kinizsi Bank Deák Ferenc utcai fiókját. Öt millió forintot követelt, végül üres kézzel távozott. Fél órán belül elkapták a pápai rendőrök.

Nagy Ákos százados, a Pápai Rendőrkapitányság Bűnügy Osztályának vezetője elmondta, dél körüli órákban érkezett a jelzés a Veszprém Megyei Rendőrfőkapitányság Tevékenységirányítási Központjába, miszerint Pápa belvárosában az egyik pénzintézet sérelmére rablás kísérlete történt. Egy fiatal férfi késsel fenyegette meg a bankfiókban lévő hölgy aklalmazottakat és 5 millió forintot követelt. Azonban a pénz átadását megtagadták, illetve kollégájuktól segítséget kértek. Amikor a férfi alkalmazott is az ügyféltérbe ért, a rabló menekülőre fogta - mondta el Nagy Ákos.

A rendőrség nagy erőket mozgósított a tettes elfogása érdekében. A rendőrök ellepték a belvárost és a gyalogosan menekülő férfi után eredtek. A Bűnügyi Osztály vezetője elmondta, mivel kollégái a kapitányság összes járművét hadra fogták, ő a saját autójával kezdte járni a város utcáit. Végül a személyleírás alapján sikerült a buszpályaudvaron előállítania az elkövetéssel gyanusított személyt. A 21 éves férfit minden kétséget kizáróan azonosították a bankfiók alkalmazottai. A gyanusított lakóhelyéről, egy Devecser közeli faluból autóbusszal érkezett Pápára azzal a céllal, hogy egy pénzintézet kirablásával alapozza meg anyagilag új életét.

Nagy Ákos elmondta, a fiatalembert felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt gyanusítottként vonják felelősségre, a rendőrség kezdeményezi előzetes letartóztatását. Tettéért 5-10 évig terjedő szabadságvesztésre számíthat.

A nyomozó úgy fogalmazott, hogy a bankfiók alkalmazottai jól reagáltak a váratlan helyzetre, zavarba hozták és szóval tartották a rablót, valamint jó személyleírást adtak a rendőröknek. Az elfogással kapcsolatban megtudtuk, a gyanusított nem fejtett ki ellenállást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 13:06, kedd | Helyi

Pápára jön Magyar Péter

Május másodikán csütörtökön, este 6-kor beszél a Fő téren, majd pedig kötetlen beszélgetésre invitálja a jelenlévőket a Tisza párt vezetője.

2024. Április 30. 12:58, kedd | Helyi

Bocskay László visszalépett a jelöltségtől

A Fidesz-KDNP jelöltje kezelőorvosai javaslatára döntött úgy, hogy nem indul el az önkormányzati választáson, Pápa 3-as számú egyéni választókerületében.

2024. Április 29. 13:40, hétfő | Helyi

Ismert olasz zenésznek adta ki magát, 3 milliót utalt neki a pápai hölgy

Egy ismert olasz együttes egyik tagjának adta ki magát a romantikus csaló, aki egy csomó pénzt kért a pápai nőtől - írja a Police.hu.

2024. Április 29. 09:24, hétfő | Helyi

Mindenki táncolt - Tánc világnapja Pápán

Az április 29-i tánc világnapjához kapcsolódóan kétnapos rendezvényt szervezett Pápán, a Vadvirág Művészeti Egyesület és a Tánc-Lánc Alapítvány.