Városlista
2021. június 14, hétfő - Vazul

Hírek

2021. Május 13. 15:53, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

Banki alkalmazottnak adta ki magát a csaló

Banki alkalmazottnak adta ki magát a csaló

A rendőrök óvatosságra intik a bankszámla tulajdonosokat.

A rendőröket 2021. május 11-én értesítette a pápai sértett arról, hogy telefonon hívta egy ismeretlen férfi, majd a számlavezető bankjának biztonsági alkalmazottjaként mutatkozott be és arról tájékoztatta, hogy feltörték a bakszámláját, és arról pénzt utaltak. A csaló azt kérte a sértettől, hogy ellenőrzés céljából lépjen be a netbankjába, és töltsön le egy mobiltelefonos applikációt. Ezt követően a sértettet megtévesztve, valamint az ő közreműködésével – és a letöltött applikáció segítségével – több millió forintot utalt át egy idegen bankszámlára. Az ügy kapcsán a Pápai Rendőrkapitányság csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen.

A pápai nyomozók arra kérik a bankszámla-tulajdonosokat, legyenek gyanakvók, ha a számlavezető bankjuk telefonon személyes vagy bankszámlával kapcsolatos adataik megadását, valamint a bankszámlához köthető azonnali tevékenységek elvégzését (pl. belépés a netbankba, ellenőrző kód megadása) kérik. Ilyen esetekben ne teljesítsék a hívó kérését, hanem szakítsák meg a telefonbeszélgetést, és érdeklődjenek a bankjuknál arról, hogy valós volt-e a megkeresés.

Netbankjukba történő belépéskor minden esetben gépeljék be az oldal címét, vagy a korábban elmentett hivatkozást nyissák meg! E-mailben, sms-ben vagy üzenetben kapott linket ne nyissanak meg!
Alkalmazást csak a hivatalos alkalmazás áruházból (Google Play Áruház, App Store) töltsenek le, üzenetben kapott linkről soha!

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 14. 15:45, hétfő | Helyi

Ivott, majd volán mögé ült a férfi, végül balesetet okozott

A Pápai Rendőrkapitányság a sofőr ellen ittas és engedély nélküli vezetés, míg az autó tulajdonosa ellen a vezetés tiltott átengedése miatt indított eljárást.

2021. Június 14. 11:50, hétfő | Helyi

Kozma Sándor emléke előtt tisztelegtek az ügyészek Pápán

Az idén 150 éves ügyészi szervezet ünnepén koszorúzással emlékezett a Veszprém Megyei Főügyészség Kozma Sándorra, a magyar királyi államügyészség létrehozójára, az ország első királyi főügyészére Pápán.

2021. Június 11. 18:19, péntek | Helyi

Megújul a somlói vár

Jövő tavaszra megújul a somlói vár a Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram keretében, az erőd növekvő turisztikai vonzereje révén hozzájárul a térség gazdaságának élénkítéséhez is.

2021. Június 11. 17:24, péntek | Helyi

Megkezdődött a játék a Fő téren

Az idei évben fesztivál nincs, játék viszont annál inkább. A játékos nyárköszöntő programjaihoz az időjárás is kegyes, három helyszínen, színes programok várják a családokat.