Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2021. Április 23. 11:45, péntek | Helyi

Balesetet okozott az engedély nélkül elvitt autóval, próbára bocsáthatják a 23 éves férfit

Balesetet okozott az engedély nélkül elvitt autóval, próbára bocsáthatják a 23 éves férfit

A Pápai Járási Ügyészség jármű önkényes elvételének bűntette miatt emelt vádat azzal a 23 éves férfival szemben, aki 2019 novemberében engedély nélkül hajtott el az általa vezetett személygépkocsival, majd úticéljánál az autóval előbb egy kőtömbnek, azután pedig egy villanyoszlopnak ütközött.

A vádirat szerint az elkövető a gépkocsival egy közeli településről az ismerősét szállította Pápára, aki a járművet a tulajdonos engedélyével, szívességi alapon használhatta. Pápára érve, a vádlott ismerőse a gépkocsiból kiszállt, és arra kérte az elkövetőt, hogy az az egyik közeli utcában parkolva várja meg. A vádlott ehelyett a személygépkocsival Csótra hajtott, úgy, hogy a jármű ilyen célú használatára nem kapott engedélyt, arról sem ismerőse, sem a gépkocsi tulajdonosa nem tudott. Az elkövető Csótra érve a személygépkocsival letért az úttestről a menetirány szerinti jobb oldali füves útpadkára, ahol egy kőtömbnek ütközött, majd miután tovább hajtott, néhány házzal arrébb újra csak az útpadkán kötött ki, ahol végül egy villanyoszlopnak ütközve állt meg. Az ügyészség az elkövetővel szemben távollétében emelt vádat, és vádiratában arra tett indítványt, hogy a Pápai Járásbíróság a férfit börtönbüntetésre ítélje, melynek végrehajtását próbaidőre függessze fel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 13:35, csütörtök | Helyi

Marton Sándor a Mi Hazánk Mozgalom támogatásával indul el a választáson

Öt évvel ezelőtt független jelöltként indult el a polgármesteri tisztségért, 5,53 %-át kapta meg a szavazatoknak.

2024. Május 08. 16:52, szerda | Helyi

Három polgármesterjelölt indul teljes csapattal az önkormányzati választáson

Áldozó Tamás (Fidesz-KDNP), Grőber Attila (Élhető, Gyarapodó Városért Egyesület és 6 ellenzéki párt) és Marton Sándor (Mi Hazánk Mozgalom) mögött áll 10-10 ember, akik indulnak az egyéni választókerületekben.

2024. Május 08. 15:30, szerda | Helyi

Így képzik a járőrkutyákat a pápai katonák - Videó!

Közös kiképzést tartottak a napokban Pápán, az MH 47. Bázisrepülőtér és az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár járőrkutya vezetői.

2024. Május 07. 15:47, kedd | Helyi

NATO hadgyakorlat egyik központja a pápai légibázis

A Swift Response a Steadfast Defender 2024 részgyakorlata, amely a NATO szövetség keleti térségét helyezi középpontba.