Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2015. December 09. 07:50, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Balaton Sound újra világsztárokkal - Tíz fellépő már biztos

Balaton Sound újra világsztárokkal - Tíz fellépő már biztos

Macklemore & Ryan Lewis, Armin van Buuren, Robin Schulz, Paul van Dyk, Oliver Heldens és Hernan Cattaneo is fellép a jövő évi Balaton Soundon Zamárdiban.

2016. július 6-tól 10-ig immár tizedik alkalommal rendezik meg a fesztivált, ismét a MOL Nagyon Balaton keretében.

"Próbáljuk színesíteni, bővíteni a programkínálatot, érzékelve a világban megmutatkozó trendeket. Az elektronikus zene továbbra is fókuszban marad, de más zenei stílusok világhírű reprezentánsait is vendégül látjuk a fesztivál főbb helyszínein, nagyobb teret kap a hiphop és az r'n'b" - idézte Fülöp Zoltánt, az egyik főszervezőt az MTI-hez kedden eljuttatott közlemény.

A másik főszervező, Lobenwein Norbert kitért arra, hogy a Sound egyre erősebben igyekszik kiaknázni a Balaton és a közvetlen vízpart adta lehetőségeket. "Terveink szerint fő programhelyszíneink egyikét a vízre építjük és immár teljes értékű nulladik nappal bővül a program".

A 2016-os Balaton Sound fellépői között lesz Macklemore, aki évek óta Amerika egyik ünnepelt hiphop csillaga. A milliós rajongótáborral rendelkező, karizmatikus rapper tehetségét számos szakmai díjjal, köztük eddig négy Grammy-vel ismerték el. Ezúttal is állandó producer-társával, Ryan Lewis-zal érkezik a Balaton Soundra.

Armin van Buuren, a trance legismertebb dj-je és producere, hat sikeres album szerzője idén októberben megjelent Embrace című új lemeze dalait is elhozza a Balaton-partra.

Szintén jön a tavaly berobbant Robin Schulz, a 28 éves német producer-dj, akinek fél éven belül két remixe is szerepelt az európai slágerlisták élén.

A fellépők között lesz Paul van Dyk német trance előadó, az egyetlen dj, aki több mint tíz évig szerepelt a legjobb tíz között a DJ Magazine világ legjobb lemezlovasait felsoroló százas listáján.

Színpadra lép Zamárdiban a W&W, két húszas évei közepén járó tehetséges holland dj produkciója, amely legerőteljesebben a trance világához köthető, de a populárisabb electro house műfajjal is összeköttetésben áll.

Bemutatja műsorát Hernan Cattaneo argentin dj-producer, kiadótulajdonos, a latin house képviselője, aki több mint három évtizede van a pályán, és érkezik Fritz Kalkbrenner is, a kortárs német könnyűzene és a berlini klubélet ismert arca.

Fellép a belga house producer, Felix de Laet, aki a Lost Frequencies művésznév mögé bújva 2014-ben kezdte el a középtempós jazzy deep house zenéit készíteni. Még csak 22 éves, de eddigi munkái alapján övé a jövő az elektronikus zene világában.

A holland dj-producer, Tiësto pártfogoltja a húszéves Oliver Heldens, aki dallamos, mozgalmas deep house-ban utazik. Mellette látható és hallható lesz Zamárdiban ASAP Ferg, a harlemi ASAP Mob hiphop kollektíva egyik legismertebb arca, akinek második lemeze, az Always Strive And Prosper 2016-ban várható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.