Városlista
2019. szeptember 17, kedd - Zsófia

Hírek

2019. Szeptember 07. 12:52, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Bajtársi találkozó a Bázisrepülőtéren

Bajtársi találkozó a Bázisrepülőtéren

Több mint kétszáz egykori pápai katona és családtagjaik gyűltek össze szombaton a pápai bázison, felidézve az együtt szolgált éveket és emlékezve azokra a bajtársakra, akik már nem lehetnek közöttük.

37 évvel ezelőtt Pápáról felszállva, kiképzési feladat végrehajtása közben Szany mellett a 4020.oldalszámú kétüléses MiG–21U típusú vadászgép lezuhant, a balesetben Freund Károly őrnagy és Korzicska Róbert főhadnagy életét vesztette. Rájuk emlékezve avattak emléktáblát ma reggel a baleset helyszínén, a bajtársi találkozó első mozzanataként.


Fotó: Kovács József

A találkozó a pápai bázison folytatódott, a kiállítva álló, nemrég felújított két egykori pápai vadászgép között található emlékhelynél. Magasy Zsolt ezredes a Bázisrepülőtér parancsnoka köszöntötte az egybegyűlteket. Az MH Pápa Bázisrepülőtér, az Ég Katonái Hagyományőrző Egyesület és az Eskün Innen, Obsiton Túl Honvédelmi Alapítvány együttműködését példaértékűnek nevezte a parnacsnok, melynek ékes példája az említett két vadászrepülőgép felújítása. Magasy Zsolt jó szórakozást kívánt a találozó résztvevőinek, majd Farkas Bertalannal közösen koszorút helyezett el az emléktáblánál.

Simon Róberttól, az Ég Katonái Hagyományőrző Egyesület elnökétől megtudtuk, ez immáron a hetedik bajtársi találkozó, amit megszerveztek, nagy örömére szolgál, hogy sikerült felújítani a kiállított repülőgépeket és a mellettük álló emléktáblákat, hiszen az időjárás viszontagságai már igencsak meglátszottak rajtuk. Az elnök elmondta, a magyar űrhajós, Farkas Bertalan, valamint Kositzky Attila és Buczkó Imre korábbi bázisparancsnokok is megtisztelték jelenlétükkel a találkozót, melyre több mint 200 egykori pápai bajtárs érkezett, szerte az országból.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Szeptember 17. 08:10, kedd | Helyi

Rendőrök, polgárőrök, erdészek és halőrök tartottak fokozott ellenőrzést Pápán

A Pápai Rendőrkapitányság 2019. szeptember 14-én egész napos közös szolgálatra hívta az erdészeket, halőröket, valamint a Pápai járás polgárőreit.

2019. Szeptember 16. 09:05, hétfő | Helyi

A Türr Gimnázium rekonstrukciója, Csáky utca, Pálos tér rendezése

Többek között ezek szerepelnek Áldozó Tamás programjának tizedik pontjában.

2019. Szeptember 16. 08:12, hétfő | Helyi

Részönkormányzatok kialakítására tesz javaslatot a pápai hegyekben Áldozó Tamás programja

A kilencedik pont a városhoz csatolt településrészek, továbbá a külterületek jövőjét taglalja.

2019. Szeptember 15. 20:51, vasárnap | Helyi

Két autó ütközött Pápateszér és Csót között