Városlista
2020. február 26, szerda - Edina

Hírek

2019. Szeptember 07. 12:52, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Bajtársi találkozó a Bázisrepülőtéren

Bajtársi találkozó a Bázisrepülőtéren

Több mint kétszáz egykori pápai katona és családtagjaik gyűltek össze szombaton a pápai bázison, felidézve az együtt szolgált éveket és emlékezve azokra a bajtársakra, akik már nem lehetnek közöttük.

37 évvel ezelőtt Pápáról felszállva, kiképzési feladat végrehajtása közben Szany mellett a 4020.oldalszámú kétüléses MiG–21U típusú vadászgép lezuhant, a balesetben Freund Károly őrnagy és Korzicska Róbert főhadnagy életét vesztette. Rájuk emlékezve avattak emléktáblát ma reggel a baleset helyszínén, a bajtársi találkozó első mozzanataként.


Fotó: Kovács József

A találkozó a pápai bázison folytatódott, a kiállítva álló, nemrég felújított két egykori pápai vadászgép között található emlékhelynél. Magasy Zsolt ezredes a Bázisrepülőtér parancsnoka köszöntötte az egybegyűlteket. Az MH Pápa Bázisrepülőtér, az Ég Katonái Hagyományőrző Egyesület és az Eskün Innen, Obsiton Túl Honvédelmi Alapítvány együttműködését példaértékűnek nevezte a parnacsnok, melynek ékes példája az említett két vadászrepülőgép felújítása. Magasy Zsolt jó szórakozást kívánt a találozó résztvevőinek, majd Farkas Bertalannal közösen koszorút helyezett el az emléktáblánál.

Simon Róberttól, az Ég Katonái Hagyományőrző Egyesület elnökétől megtudtuk, ez immáron a hetedik bajtársi találkozó, amit megszerveztek, nagy örömére szolgál, hogy sikerült felújítani a kiállított repülőgépeket és a mellettük álló emléktáblákat, hiszen az időjárás viszontagságai már igencsak meglátszottak rajtuk. Az elnök elmondta, a magyar űrhajós, Farkas Bertalan, valamint Kositzky Attila és Buczkó Imre korábbi bázisparancsnokok is megtisztelték jelenlétükkel a találkozót, melyre több mint 200 egykori pápai bajtárs érkezett, szerte az országból.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 25. 20:51, kedd | Helyi

Nyilatkozott a Tényeknek a két halálos áldozatot követelő, Csótnál történt baleset okozója

Február 17-én történt baleset Csót és Pápateszér között. Egy szabálytalan előzés miatt frontálisan ütközött két autó, az egyik kigyulladt, két ember meghalt.

2020. Február 25. 20:21, kedd | Helyi

A kommunista diktatúrák áldozataira emlékeztek Pápán

A Sulyok Dezső szobornál gyűltek össze az emlékezők, a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapján.

2020. Február 25. 13:34, kedd | Helyi

Megkezdődött a Türr Gimnázium kollégiumának a felújítása

Szigetelik a falakat és a tetőszerkezetet, illetve napelemeket helyeznek el az élület tetején.

2020. Február 24. 18:54, hétfő | Helyi

Klímavédelem, szocialista szemmel

Bárány Balázs, az MSZP klímastratégiai kabinetjének vezetője, országjáró körútjának keretében járt Pápán és ismertette a helyi szervezet tagságával a párt klímastratégiáját.