Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Május 11. 07:03, péntek | Külföld
Forrás: Parameter.sk / mno

Azt írta, hogy elkezdi megölni a Tesco alkalmazottait

Azt írta, hogy elkezdi megölni a Tesco alkalmazottait

Vélhetően nem a kassai McDonald’s előtti robbantás volt az egyetlen bűntett, melyet a fanatikus állatvédő elkövetett – írja a Paraméter.sk szlovákiai magyar hírportál.

A 32 éves Ladislav K. ellen folytatott vizsgálat a végéhez közelít. A kassai merényleten kívül zsarolással, fenyegetéssel és tiltott fegyverviseléssel is vádolják, és a terrorizmus vádja is szóba jöhet – tájékoztatta a Sme napilapot Milan Filičko kerületi ügyészségi szóvivő. A robbanás csak annak köszönhetően nem követelt emberéleteket, hogy hibás volt a robbanószerkezet.

„Nem hagytad abba az állatok gyilkolását. (…)Türelmes vagyok, és megöllek” – többek között így fogalmazott a tíz levél egyikében, amelyeket Martin Král kassai állatorvosnak címzett. Egy másik levélbe borotvapengéket, egy továbbiba pedig petárdát és gyufát csomagolt. A leveleket rendre az Animals Rights Army szervezet aláírásával látta el.

„Nagyon kellemetlen helyzet, pláne hogy az ember nem tudja, ki áll mögötte, és hogy mikor és hol készül támadni” – jegyezte meg az állatorvos.

Tavaly Ladislav K. fenyegető leveleket írt a kassai Állatorvosi Egyetemnek is. Az intézmény ezt követően alkalmazottai épségét féltve befejezte az együttműködését az állatorvossal.

A bombatámadás előtt néhány héttel A rózsa neve című könyvet küldte el egy petárdával és egy gyufával együtt a kassai Tescónak. Egy másik levélben 100 ezer eurót követelt a cégtől, azt írva, hogy ha nem fizetnek, akkor elkezdi megölni az alkalmazottaikat.

A rendőrség három nappal a McDonald’s elleni támadást követően tartóztatta le a férfit. A lakásban, ahol a szüleivel élt, puskaport és gyutacsot, acélgolyókat, időzítőt, valamint további eszközöket és robanóanyagot is találtak. Illegálisan tartott hat gázpisztolyt is. A rendőrség szerint öngyilkosságra készülhetett, amiről egy búcsúlevél és egy végrendelet tanúskodik.

Parameter.sk / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.