Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2022. November 17. 16:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Az újraélesztéssel ismerkedtek meg az OTP Ingatlanpontosok

Az újraélesztéssel ismerkedtek meg az OTP Ingatlanpontosok

Évente 25.000 hirtelen szívleállás történik az országban, és a túlélés esélye percenként 7-10%-kal csökken. Ezért nagyon fontos, hogy baj esetén tudjuk, mi a teendő.

Az OTP Ingatlanpont pápai irodájának felkérésére Major Roland, a Pápai Mentőállomás vezetője mutatta meg mindazt, amit hirtelen rosszullét esetén tennünk kell, kezdve mentő hívásától, egészen az újraélesztés gyakorlatáig.

Mészáros Zoltán, az OTP Pénzügyi Pont régióvezetője hangsúlyozta, az OTP Ingatlanpont számára kiemelten fontos a társadalmi felelősségvállalás. Ezt a célt szolgálja többek között az évente megszervezésre kerülő adománygyűjtő akció is, amellyel számos nehéz sorsú családot tudnak segíteni. – Munkánk során rengeteg emberrel találkozunk, sokat vagyunk úton, bármikor találkozhatunk vészhelyzettel, a megszerzett ismeretek pedig segíthetnek bennünket abban, hogy baj esetén hatékonyan tudjunk fellépni – mondta el az OTP Pénzügyi Pont régióvezetője.

A Pápai Mentőállomás vezetőjétől megtudtuk, nagyon szívesen tett eleget az OTP Ingatlanpont pápai irodájának felkérésének, hiszen az iroda munkatársai sok emberrel találkoznak munkájuk során. Mint mondta, nagyon fontos az újraélesztés gyors megkezdése, hiszen ha már a mentők kiérkezése előtt megkezdik a mellkaskompressziót, annál nagyobb eséllyel lesz sikeres az újraélesztés. Major Roland felhívta a figyelmet a Szív City applikációra, amely lényegében egy virtuális közösség, melynek önkéntes tagjai készek megmenteni a keringésleállás (a hirtelen szívmegállás) köztéri áldozatait. A Szív City app letöltésével és a regisztrációval vállalják, hogy ha a közelükben valakinek megáll a szíve, az Országos Mentőszolgálat riasztására a helyszínre sietnek, és mielőtt a mentő megérkezik, hozzáfognak az újraélesztéséhez. Évente 25.000 ilyen eset adódik országszerte, és a túlélés esélye percenként 7-10%-kal csökken. Életbevágó jelentőségű, hogy az újraélesztés mielőbb megkezdődjék – hangsúlyozta a mentőállomás vezetője.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 09:24, hétfő | Helyi

Mindenki táncolt - Tánc világnapja Pápán

Az április 29-i tánc világnapjához kapcsolódóan kétnapos rendezvényt szervezett Pápán, a Vadvirág Művészeti Egyesület és a Tánc-Lánc Alapítvány.

2024. Április 28. 14:17, vasárnap | Helyi

Mind a négy belvárosi közle rendbetételével végeztek a Pápai Polgárok

A Pápai Polgárok arra kívánják felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét, hogy a pápai közlék turisztikai desztinációk is lehetnének, ha megfelelően karban és tisztán lennének tartva.

2024. Április 28. 14:00, vasárnap | Helyi

Május elsején ezúttal is ébresztőt fújnak a Pápai Fúvósok - Mutatjuk az útvonalat

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 28. 08:33, vasárnap | Helyi

Katonai menetoszlopra kell számítani hétfőn Pápa térségében

Nemzetközi katonai logisztikai gyakorlat miatt érkeznek a járművek.