Városlista
2022. június 29, szerda - Péter, Pál

Hírek

2022. Május 24. 09:19, kedd | Belföld
Forrás: Infopapa.hu

Az ügyészség indítványozta a veszprémi gyilkosság gyanúsítottjának letartóztatását

Az ügyészség indítványozta a veszprémi gyilkosság gyanúsítottjának letartóztatását

A Veszprém Megyei Főügyészség letartóztatását indítványozta annak a 25 éves férfinak, aki a megalapozott gyanú szerint 2022. május 22-én reggel az egyik veszprémi üzemben több késszúrással kioltotta a szintén a cég alkalmazásában állt sértett életét.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított és a sértett eltérő munkaterületen dolgoztak, közöttük nem volt személyes kapcsolat, ám a munkavégzés előtt, illetve azt követően az egymástól mintegy tizenöt méterre lévő öltözőkben cserélték át ruhájukat.

A gyanúsított 2022. május 22-én reggel röviddel hat óra előtt fejezte be a műszakját, átöltözött, majd miután kiment a kávégéphez, visszatért az öltözőbe, ott magához vett egy tizenhárom centiméter pengehosszúságú kést, és azzal a női öltözőbe indult, ahol a sértett éppen egyedül tartózkodott. Az elkövető a késsel az asszonyra támadt, aki segítségért kiáltott, ám mire azt egy munkatársuk meghallotta és a segítségére sietett, a gyanúsított már több szúrást ejtett a nő mellkasán. A sértett a szúrások okozta vérzés következtében elhunyt.

A férfi a biztonsági szolgálat felszólítása ellenére a gyár telephelyét elhagyta, a kést pedig egy kukába dobta. A zavartan viselkedő elkövetőt a rendőrség végül egy közeli buszmegállóban fogta el.

Az ügyészség a szökés és elrejtőzés, a bűnismétlés, valamint a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt egy hónapra indítványozta a gyanúsított letartóztatásának elrendelését a Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírójánál.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 28. 18:05, kedd | Belföld

Fizetéselőlegként kábítószert adott, vádat emeltek ellene

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki élettársával éveken át kábítószert árult, és az általa fizetett munkásoknak időnként előlegként is drogot adott

2022. Június 28. 16:03, kedd | Belföld

Előbb kezdődött meg a nyári betakarítás

Országosan is megkezdődött az aratás, az extrém meleg időjárás különös figyelmet igényel a gazdálkodóktól - közölte keddi pénteki közleményében Nagy István agrárminiszter.

2022. Június 28. 15:02, kedd | Belföld

Megölte súlyos beteg apját egy kazincbarcikai férfi

Vádat emeltek egy 37 éves férfi ellen, aki 2021 márciusában a kazincbarcikai lakásukon megfojtotta mozgáskorlátozott, magát ellátni nem tudó apját - tájékoztatta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség kedden az MTI-t.

2022. Június 28. 14:46, kedd | Belföld

Varga Mihály: nő az önkormányzatok támogatása jövőre

Jövőre 95 milliárd forinttal nő az önkormányzatok támogatása - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter kedden Budapesten, miután előadást tartott a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) közgyűlésén.