Városlista
2022. november 30, szerda - András, Andor

Hírek

2022. Szeptember 23. 12:49, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Ügyészség

Az ügyészség indítványozta a letartóztatását a rendőrség által korábban körözött két férfinak

Az ügyészség indítványozta a letartóztatását a rendőrség által korábban körözött két férfinak

Letartóztatását indítványozta a Pápai Járási Ügyészség annak a két, 26 és 22 éves férfinak, akik 2022. szeptember 10-én este kirabolták egy ismerősüket a pápai buszpályaudvaron.

A megalapozott gyanú szerint az elkövetők este kilenc óra körül találkoztak ismerősükkel, akitől azt követelték, hogy vigye el őket személygépkocsival. A férfi ennek nem akart eleget tenni, ezért a földre lökték és megrúgták, majd amikor elmenekült, üldözőbe vették. A gyanúsítottak a közeli autóbusz-pályaudvaron utolérték a sértettet, megfogták, és tudva arról, hogy készpénzt tart magánál, kezeit oldalra feszítve, a zsebében lévő pénztárcából elvették 60 000 forintját. A rendőrség a bűncselekmény miatt mindkét elkövetővel szemben elfogatóparancsot bocsátott ki, melynek eredményeként a 26 éves férfit 2022. szeptember 18-án, társát pedig szeptember 21-én vették őrizetbe. Az ügyészség a szökésük, valamint a bűnismétlés és a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt indítványozta a gyanúsítottak letartóztatását, amelynek a nyomozás bíró helyt adott, és azt egy hónapra elrendelte. A végzés ellen az idősebb gyanúsított és védője fellebbezett, így az nem végleges, míg fiatalabb társa tudomásul vette a döntést.

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 29. 16:28, kedd | Helyi

Két házba is betört a pápateszéri férfi

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai egy órán belül elfogták a pápateszéri betörőt, akinél több lopott tárgyat is megtaláltak.

2022. November 28. 10:36, hétfő | Helyi

Folyamatos a nyomozás a kemeneshőgyészi csontsovány kutya ügyében

A pápai nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a kutya egyik gazdáját.

2022. November 28. 10:29, hétfő | Helyi

Fókuszban a nők elleni erőszak megelőzése

A párkapcsolati és a családon belüli erőszakról kaptak tájékoztatást a pápai diákok.

2022. November 27. 13:31, vasárnap | Helyi

Rálőtt egy kismacskára, állatkínzás miatt kell felelnie a 26 éves pápai lakosnak

A nagyteveli sértett 2022. szeptember 5-én délután tett feljelentést a Pápai Rendőrkapitányságon amiatt, hogy előző este lövések hangját hallotta, majd másnap hajnalban a teraszán megsebesítve talált rá a kölyök macskájára.