Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2023. Január 20. 10:20, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Ügyészség

Az ügyészség elrendelte a pápai gyorsétteremben garázdálkodó férfi letartóztatását

Az ügyészség elrendelte a pápai gyorsétteremben garázdálkodó férfi letartóztatását

A Pápai Járási Ügyészség indítványára a Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírója elrendelte annak a garázdasággal és súlyos testi sértés bűntettének kísérletével gyanúsított 24 éves férfinak a letartóztatását, aki 2023. január 11-én este belerúgott az egyik pápai étterem bejárati ajtajába, majd a nyílt utcán az üzlet két alkalmazottját is bántalmazta.

A megalapozott gyanú szerint az elkövető este kilenc óra körül ment az étkezdéhez, és egy korábbi sérelme miatt szidalmazni kezdte az ott tartózkodókat. Az üzlet dolgozói távozásra szólították fel, melynek a férfi csak akkor tett eleget, amikor az egyik dolgozó értesítette a rendőrséget.

Kifele menet azonban szándékosan megrúgta a bejárati ajtót, hogy az eltalálja a mögötte lévő egyik alkalmazottat. A gyanúsított ezek után is az étterem előtt maradt, amely nyugtalanította a bent lévőket, akik tartottak attól, hogy a férfi kárt okoz az utcán parkoló autóikban, s ezért utána mentek. A gyanúsított ekkor egy autó motorháztetejére lökte az étterem egyik alkalmazottját, majd tenyérrel arcon is ütötte a nőt, a további bántalmazást pedig csak a kint tartózkodók közbelépése akadályozta meg. A gyanúsított ezt követően az ellen a férfi ellen fordult, akit korábban a berúgott ajtóval megütött. Megfogta a sértett nyakát, majd ököllel, nagy erővel arcon ütötte, amellyel nyolc napon túl gyógyuló sérülést is okozhatott volna.

A bíróság az ügyészség indítványával egyetértve a bizonyítás megnehezítésének és a bűnismétlésnek a veszélye miatt egy hónapra elrendelte a büntetett előéletű gyanúsított letartóztatását. A végzés nem végleges, az ellen a gyanúsított és védője is fellebbezett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.