Városlista
2021. március 2, kedd - Lujza

Hírek

2013. Június 05. 08:26, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Az összetartozásunk örökké tart - Trianonra emlékezett a város

Az összetartozásunk örökké tart - Trianonra emlékezett a város

Pápa, a Millennium Emlékparkban megtartott rendezvényen dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő mondott emlékező beszédet.

A szónok felidézte az 1920-as döntés tragédiáját: - Ez az a nap, amikor területünk kétharmadát elcsatolták, amikor az összes bányánkat, továbbá földgázlelőhelyünk nagy részét, az erdők 88 százalékát, valamint a közutak, vasutak, ipari üzemek felét elveszítettük, és amikor a magyarság egyharmada, több mint 3 millió ember az új határokon kívülre került. Ez a nap volt második Mohácsunk. Azonban három évvel ezelőtt, 2010. május 31-én az újonnan megalakuló országgyűlés rögvest olyan döntést hozott, amelyre méltán lehetünk mindannyian büszkék. Ennek értelmében a több állam fennhatósága alá vetett magyarság minden tagja és közössége része az egységes magyar nemzetnek, melynek államhatárok feletti összetartozása valóság, s egyúttal a magyarok személyes és közösségi önazonosságának meghatározó eleme - fogalmazott.

Kovács Zoltán kiemelte, a nemzet által megélt próbatételek által erősebbek lettünk. - Ezek egyre tartalmasabbá, egyre erősebbé kovácsolták lelkünket, összetartozásunkat, erőt adva a jövő próbáihoz. Legnagyobb feladatunk az, hogy becsülettel, tisztességgel éljük a jelent, óvjuk nemzetünk és közösségeink összetartozását határainkon belül, illetve határon túl, megbecsülve az ősi földet, ahol mindannyian élünk - zárta gondolatait az országgyűlési kévpiselő.

A megemlékezésen közreműködöttPápa Város Bárdos Lajos Vegyeskara és az Erkel Kórusa, valamint a Vadvirág Néptáncegyüttes, a Pápai Nyugdíjas Egyesület, és a Tánc-Lánc Alapfokú Művészetoktatási Intézmény. A rendezvény koszorúzással zárult az Országzászló-emlékműnél.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Március 02. 10:21, kedd | Helyi

6 évre eltiltották az ebtartástól azt a Pápa környéki férfit, aki sörétes puskával a kutyájára lövöldözött

Ügyészi kereset eredményeként nem tarthat kutyát az állatkínzásért elítélt férfi.

2021. Március 01. 10:11, hétfő | Helyi

A zebrán ütötte el a gyalogost a 20 éves pápai férfi, eljárás indult ellene

A Pápai Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

2021. Március 01. 08:26, hétfő | Helyi

Győzelemmel kezdte a szezont a Perutz!

A mérkőzés hosszabbításában sikerült megszereznie a pápai csapatnak a győzelmet érő találatot.

2021. Február 28. 12:55, vasárnap | Helyi

Letesztelték a BMX-esek az új pápai skatepályát!

A létesítmény TÜV minősítéséhez volt szükség az úgynevezett begördülésre. A sportolók szerint kiváló lett az új pálya.