Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. Június 05. 08:26, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Az összetartozásunk örökké tart - Trianonra emlékezett a város

Az összetartozásunk örökké tart - Trianonra emlékezett a város

Pápa, a Millennium Emlékparkban megtartott rendezvényen dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő mondott emlékező beszédet.

A szónok felidézte az 1920-as döntés tragédiáját: - Ez az a nap, amikor területünk kétharmadát elcsatolták, amikor az összes bányánkat, továbbá földgázlelőhelyünk nagy részét, az erdők 88 százalékát, valamint a közutak, vasutak, ipari üzemek felét elveszítettük, és amikor a magyarság egyharmada, több mint 3 millió ember az új határokon kívülre került. Ez a nap volt második Mohácsunk. Azonban három évvel ezelőtt, 2010. május 31-én az újonnan megalakuló országgyűlés rögvest olyan döntést hozott, amelyre méltán lehetünk mindannyian büszkék. Ennek értelmében a több állam fennhatósága alá vetett magyarság minden tagja és közössége része az egységes magyar nemzetnek, melynek államhatárok feletti összetartozása valóság, s egyúttal a magyarok személyes és közösségi önazonosságának meghatározó eleme - fogalmazott.

Kovács Zoltán kiemelte, a nemzet által megélt próbatételek által erősebbek lettünk. - Ezek egyre tartalmasabbá, egyre erősebbé kovácsolták lelkünket, összetartozásunkat, erőt adva a jövő próbáihoz. Legnagyobb feladatunk az, hogy becsülettel, tisztességgel éljük a jelent, óvjuk nemzetünk és közösségeink összetartozását határainkon belül, illetve határon túl, megbecsülve az ősi földet, ahol mindannyian élünk - zárta gondolatait az országgyűlési kévpiselő.

A megemlékezésen közreműködöttPápa Város Bárdos Lajos Vegyeskara és az Erkel Kórusa, valamint a Vadvirág Néptáncegyüttes, a Pápai Nyugdíjas Egyesület, és a Tánc-Lánc Alapfokú Művészetoktatási Intézmény. A rendezvény koszorúzással zárult az Országzászló-emlékműnél.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.

2024. Április 19. 09:28, péntek | Helyi

Figyelem, elindult a rendőrség akciója az utakon!

Ma reggel 6 órától 24 órán keresztül az egész vármegyében kint lesznek a sebességmérők az utakon.