Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2013. Április 19. 16:56, péntek | Helyi
Forrás: MTI

Az önkormányzat megkezdte a Pápai Hús átvételét

Az önkormányzat megkezdte a Pápai Hús átvételét

Megkezdődött a Pápai Hús 1913 Kft. önkormányzati kézbe vétele: a helyhatóság átutalta a törzstőke-emelés első részletét - tudatta a város polgármestere pénteken az MTI-vel.

Áldozó Tamás elmondta: a csaknem 1,3 milliárd forintos törzstőke-emelés első részletét, 650 millió forintot pénteken utalta át az önkormányzat saját forrásából a kft.-nek.

Hozzátette: hamarosan megkezdik a beszállítókkal az egyeztetést a szállítói kötelezettségek rendezéséről.

Az önkormányzat Perlaki Csabát nevezte ki a tulajdonosi jogok gyakorlására az eddigi ügyvezetés mellé, ezentúl csak az ő aláírásával vállalhat a kft. kötelezettségeket.

A pápai képviselők arról is döntöttek, hogy 120 millió forint tagi kölcsönt adnak a Pápai Hús Kft.-nek - mondta a polgármester.

A Pápai Hús 1913 Kft.-ben tulajdonos cégek, a Dedeko Kft. és a Nyugat-Agro Kft. március 6-án fogadták el az üzletrészek átruházására tett önkormányzati ajánlatot, így a város 88,4 százalékos tulajdonosa lett a cégnek, a fennmaradó rész a Pápai Víz- és Csatornamű Zrt.-nél maradt.

A tulajdonosok akkor úgy döntöttek, hogy a Pápai Hús Kft. törzstőkéjét csaknem 1,3 milliárd forinttal emelik, addig a cég törzstőkéje 590 millió forint volt.
Áldozó Tamás elmondta, hogy a második részlet utalásának egy éven belül kell megtörténnie.

Fotó: infopapa.hu (Sz.Zs.)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 15:08, péntek | Helyi

A Pestisrácok kommentelői sem értik Áldozó Tamást

A leghangosabb kormánypárti hírportál hozzászólói szerint inkább hallgatnia kellene a bukott polgármesternek, és a saját háza táján megkeresnie a vereség okait.

2024. Szeptember 20. 07:50, péntek | Helyi

Pápai fotográfus alkotása is szerepel a Városligetben lévő szabadtéri tárlatban

Ingyenes fotókiállítás nyílt csütörtökön a Magyarország 365 fotópályázat tavalyi kiírásának díjazott, illetve legjobb képeiből a Városligetben. Mesteri Balázs, Cseppeken át című alkotása is szerepel a kiállításon.

2024. Szeptember 19. 14:47, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Kompromisszumkész ajánlattal kerestem meg a leendő ellenzéket

Ma délután egyeztetett egymással a leköszönő és a leendő polgármester, aki hosszú riportot adott az Infopápa.hu számára. A cikkből az is kiderül, hogy mit üzen Grőber Attila a pápaiaknak, két héttel hivatalba lépése előtt.

2024. Szeptember 19. 11:36, csütörtök | Helyi

Megyénk tűzoltói is dolgoznak a gátakon!

Jelenleg több mint 613 kilométeren van árvízvédelmi készültség, majdnem 228 kilométeren a legmagasabb, harmadfokú, a Lajtán pedig rendkívüli fokozat van érvényben.