Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2020. Augusztus 19. 16:33, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Az önkormányzat jogi segítséget nyújt azoknak, akiket pápai lakcíme miatt ért hátrányos megkülönböztetés

Az önkormányzat jogi segítséget nyújt azoknak, akiket pápai lakcíme miatt ért hátrányos megkülönböztetés

Úgy tudják, volt arra példa, hogy például egy kórház azért nem fogadta a beteget, mert az pápai volt.

Dr. Áldozó Tamás a Telekom Veszprém kézilabda klub közleményét mutatta meg a sajtó számára, amelyben arra kérik meg a pápai szurkolókat, hogy ne látogassák a mérkőzéseiket. - Semmilyen szervezetnek, intézménynek, egészségügyi szolgáltatónak, vagy szállodának sincs jogosultsága arra, hogy pápai lakhellyel rendelkező személyek állampolgári jogait korlátozza. Ha tettek ilyet, akkor jogsértést követtek el. Várjuk azoknak a jelentkezését, akik ilyen sérelmet szenvedtek, az önkormányzat számukra jogsegélyt nyújt. Felháborítónak tartom azt, hogy megbélyegzik, megkülönböztetik a pápaiakat, erre senkinek nincs alapja, de jogi felhatalmazása egészen biztosan nincs - mondta a városvezető.

Az esettel kapcsolatban dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő elmondta, felháborítónak tartja, hogy a veszprémi klub közleménye külön említi a pápaiakat, miközben például a horvát tengerpartról több ezer veszprémi tér haza, ahol a hírek szerint sokkal rosszabb a helyzet, mint például Pápán. De szólt arról is, hogy számos pápai jár Veszprémbe kórházba, vagy ottani munkahelyre, nem érti, miért emelte ki a klub a pápai szurkolókat.

Áldozó Tamás ismertetette a járvánnyal kapcsolatos legfrissebb információkat is. Egy beteg meggyógyult, így már csak 40 pápai van zárlat alatt. Tovább csökkent a karanténba helyezettek száma, jelenleg 182-en vannak karanténban, de várhatóan a nap hátralévő részében további feloldások várhatók.

A Napsugár Bölcsőde 19 dolgozó második negatív teszteredménye is megvan, ők hétfőn munkába is állhatnak, öten még várnak az eredményre. A bölcsőde fertőtlenítő takarítása megtörtént, hétfőtől 50 kisgyermek számára jelezték az igényt ellátásra.

Címkék: járvány, koronavírus

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.