Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2017. Június 13. 05:01, kedd | Belföld
Forrás: mti

Az önkéntes véradók nélkül lehetetlen lenne a biztonságos vérellátás

Az önkéntes véradók nélkül lehetetlen lenne a biztonságos vérellátás

A folyamatos és biztonságos vérellátás érdekében országosan naponta 1500-1700 véradásból származó teljes véregység szükséges.

Az önkéntes véradók nélkül lehetetlen lenne ennek összegyűjtése, az évi több mint négyszázezer, vérkészítményekre szoruló ember gyógyítása és gyógyulása - közölte az egészségügyért felelős államtitkárság hétfőn az MTI-vel.

Az államtitkárság azt követően juttatott el közleményt az MTI-hez, hogy a köztisztviselői véradóhét (június 12-16.) keretében az Emberi Erőforrások Minisztériumában véradáson vett részt Ónodi-Szűcs Zoltán államtitkár, Mészáros János, az egészségügyi ellátórendszer működtetéséért felelős helyettes államtitkár és Ladányi Márta egészségügyi ágazati koordinációs helyettes államtitkár.

A közleményben azt írták, az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) 5 regionális és 18 területi intézmény, továbbá az ezekhez szorosan kapcsolódó 23 kórházi transzfúziós osztály révén biztosítja a vérellátás megtervezését és megszervezését, az egészségügyi intézmények vérrel és vérkészítményekkel való ellátását.

A köztisztviselői véradóhetet 13. alkalommal rendezte meg az OVSZ.

Fotón: Herczegh Anita az OVSZ által szervezett véradáson hétfőn

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni