Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2012. Március 02. 14:03, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress

Az MFB cégei is adnak közmunkát

Az MFB cégei is adnak közmunkát

Az MFB tulajdonosi joggyakorlása alatt működő 22 állami erdőgazdaság idén is kiveszi részét az országos közmunkaprogramokból.

Az erdőgazdaságok erejükhöz, lehetőségeikhez mérten kapcsolódtak a programhoz, amely február 1. és december 31-e között tart.

A 22 erdőgazdaság összesen 7741 közmunkást foglalkoztat. A Belügyminisztérium 9 430 millió forint támogatást ad, amihez az erdőgazdaságok saját forrásaikból 431,5 millió forintot tesznek hozzá. Így a program teljes költsége megközelíti a 10 milliárd forintot.

Az erdőgazdaságok a lehetőségeikhez mérten tavaly is hozzájárultak a munkanélküliség enyhítéséhez. Mivel a Gazdasági Törvény hatálya alá tartoznak, a közmunkaprogramban való részvételük nem könnyíti meg a működési feltételeiket. Mindazonáltal a tavalyi közmunkaprogram sok pozitív tapasztalatot is hozott, nem egy közmunkást azóta főállású munkavállalóként foglalkoztatnak.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.

2024. Május 01. 06:00, szerda | Belföld

Navracsics Tibor: egy majdnem tökéletes találmány az Európai Unió

Az Európai Unió egy majdnem tökéletes találmány, politikai együttműködés gazdasági vízióval - mondta a közigazgatási és területfejlesztési miniszter kedden Budapesten, a European Voices című folyóirat bemutatóján.

2024. Május 01. 06:00, szerda | Belföld

Orbán Viktor: a béke és a háború határán, borotvaélen táncol Európa

Orbán Viktor miniszterelnök kedden Kaposváron folytatta vidéki kampánykörútját; megbeszélést folytatott Szita Károly polgármesterrel, és találkozott a kaposvári választópolgárokkal

2024. Május 01. 06:00, szerda | Belföld

Nagy Márton: a kormány üdvözli, hogy az üzemanyag-kereskedők megértették és elfogadták a kormány szándékait

A kormány üdvözli, hogy az üzemanyag-kereskedők megértették és elfogadták a kormány szándékait, és önkéntesen csökkentették az áraikat