Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Január 08. 11:58, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Az izraeli Eilatból érkező kórus ad ingyenes koncertet Pápán

Az izraeli Eilatból érkező kórus ad ingyenes koncertet Pápán

A kórus repertoárjába a Beatles-től, izraeli népdalokon át a vallási énekekig nagyon sok minden beletartozik.

Boros Katalintól, a programot szervező Pápai Platán Nonprofit Kft. ügyvezetőjétől megtudtuk, hogy 2018-ban Kampenben látta és hallotta a pápai delegáció a kórus előadását, és egyöntetűen azt mondták, hogy a pápai közönséggel is meg kellene ismertetni őket. – Eilat és Pápa között egy laza partnervárosi kapcsolat alakult ki, az elmúlt időszakban többször ellátogatott Pápára Eilat város vezetése. Ez a kóruslátogatás egy következő lépés a két város kapcsolatában, hiszen most eilati polgárok érkeznek hozzánk. A kórus tagjai hobbiból énekelnek, de nagyon magas szinten, mindenképpen érdemes lesz meghallgatni őket – mondta Boros Katalin hozzátéve, a Beatles-től, izraeli népdalokon át a vallási énekekig nagyon sok minden beletartozik a kórus repertoárjába és kiváló hangulatot képesek teremteni. Az ügyvezető köszönetet mondott a Pannonia Reformata múzeumnak, hogy befogadta ezt a koncertet és az Ótemplomban rendezhetik meg az alkalmat.

Köntös László, a Pápai Református Gyűjtemények igazgatója magától értetődőnek és nagy megtiszteltetésnek nevezte, hogy a befogadhaták a rendezvényt. – Mindig is úgy tekintettünk magunkra, hogy nem akarunk egyfajta zárvány lenni. Ez egy olyan hely, ahova az emberek szabadon bejöhetnek és ahol szembesülhetnek azzal, hogy a keresztyénség mivel járul hozzá a magyarság kulturális életének gazdagításához – mondta az igazgató.

A Southern Wind Énekkar koncertje pénteken 18 órakor lesz, a református Ótemplomban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.