Városlista
2021. április 15, csütörtök - Tas, Anasztázia

Hírek

2016. Április 26. 17:45, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.), Pápai Rk.

Az ittas vezetésről középiskolásoknak

Az ittas vezetésről középiskolásoknak

Az ittas vezetés veszélyeiről tartottak előadást a Pápai Rendőrkapitányság munkatársai középiskolások számára.

A „Három a gyilkos” című előadássorozat második rendezvényének ismét a Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola adott otthont 2016. április 26-án délelőtt. A szervezők valamennyi pápai középiskolából vártak érdeklődő diákokat a programra. A szép számmal megjelent fiatalokat elsőként dr. Varga Balázs rendőr alezredes, közlekedésrendészeti osztályvezető tájékoztatta az alkohol járművezetésre gyakorolt negatív hatásairól. Példaként hozta fel a Pápa környékén néhány éve történt balesetet, melyben egy ittas sofőr két gyalogos gázolt halálra.

Ezt követően dr. Varga Gyula igazságügyi orvos szakértő az alkoholos befolyásoltság bizonyításáról, a járművezetés egészségügyi feltételeiről, valamint a gyalogos, kerékpáros, motoros és vasúti balesetek jellemző személyi sérüléseiről szólt előadásában, kiemelve az alkoholfogyasztás közlekedésbiztonsági kockázatait. A tájékoztatókat követően a „részeg szemüveg” és egy pedálos gokart segítségével bárki megtapasztalhatta, hogy milyen alkoholos befolyásoltság hatása alatt vezetni. A délelőtt a pápai tűzoltók látványos bemutatójával zárult. A lánglovagok egy műszaki mentést mutattak be, amelynek keretében szétvágtak egy gépkocsit, majd a kigyulladt roncsot eloltották.
Az előadássorozat a közeljövőben a passzív biztonsági eszközök bemutatásával folytatódik.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 14. 16:17, szerda | Helyi

Orbán Viktor: Várhatóan jövő héten nyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai

Jövő héten nyithatnak a teraszok, ha megvan a három és félmillió beoltott – jelentette be szerdán a közösségi oldalán Orbán Viktor a kormányülést követően.

2021. Április 14. 08:13, szerda | Helyi

Gőgös Zoltán megvizsgáltatta, hogy hatékony-e a szervezetében a korábban kapott kínai vakcina

A korábbi szocialista politikus közösségi oldalán azt írta, hogy az elmúlt napokban szárnyra kapott, a kínai vakcina hatékonyságát megkérdőjelező hangoktól függetlenül is elvégeztette volna a vizsgálatot.

2021. Április 13. 15:51, kedd | Helyi

Április 13. - A Bakonyban egyre vastagabb a hótakaró

Akár 20 cm friss hó is összegyűlhet a Bakony egyes pontjain - írja az Időkép.

2021. Április 13. 09:52, kedd | Helyi

Késsel sebesítette meg partnerét a pápai nő

Életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével vádolja a Veszprém Megyei Főügyészség azt az 53 éves pápai nőt, aki vitájuk közepette ittasan egy késsel sebesítette meg férfi ismerősét.