Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Április 27. 14:01, péntek | Külföld
Forrás: OrientPress

Az IMF magyarországi vezetője hűtötte a kedélyeket

Az IMF magyarországi vezetője hűtötte a kedélyeket

A szerdai lelkesedés után tegnap már óvatosabb fokozatba ment át az EU/IMF-tárgyalások megkezdésére gerjedő optimizmus. Délután némileg hűtötte a kedélyeket az IMF magyarországi delegációvezetőjének nyilatkozata.

Iryna Ivaschenko oly váratlant és bombasztikusat nem mondott, de azt közölte, hogy a Valutaalap kész megkezdeni a hivatalos tárgyalásokat, amint megszületnek a megfelelő lépések. Ez persze első hallásra egyértelmű, hiszen az Európai Bizottság jóváhagyásának is az a fő feltétele, hogy a magyar Parlament módosítsa a jegybanktörvényt. Vannak azonban olyan elemzői vélemények, miszerint az IMF-delegációvezető nyilatkozata azért kis csalódásként hathat a befektetőkre, addig mindenképpen, amíg az Országgyűlésen át nem megy a jegybanki törvény módosítása.

Timothy Ash, a Royal Bank of Scotland egyik közgazdásza a helyzetet most úgy jellemezte, hogy az Európai Bizottság a jó zsaru, az IMF pedig a rossz zsaru szerepét vette fel. Az elemző szerint egyértelmű, hogy ebből a helyzetből csak úgy lehet magyar részről kikeveredni, ha a szükséges törvénymódosító javaslatokat nagyon gyorsan elfogadják.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.