Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2023. Május 26. 06:00, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Az idei év utolsó negyedére elkészül az új 83-as!

Az idei év utolsó negyedére elkészül az új 83-as!

Finiséhez érkezett a 83-as út Győrt és Pápát összekötő új szakaszának építése, amely ideiglenes forgalmi változásokkal is jár júniustól.

Dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselővel jártuk be az útépítés Pápa-közeli helyszíneit. A képviselőtől megtudtuk, hogy a beruházás mintegy 80 százalékos készültségi szinten áll, a tervek szerint halad a kivitelezés, így várhatóan az idei év októberében, novemberében, de legkésőbb decemberében már az új nyomvonalon közlekedhetünk Győrbe. Az alapréteg gyakorlatilag a teljes nyomvonalon elkészült, amely 75 százalékban kötő aszfaltréteget is kapott, egyes helyeken pedig már a felső, kopóréteg bedolgozását is megkezdték. Az új nyomvonalra felhajtani természetesen szigorúan tilos, ám akár már végig is lehetne azt autózni. Az új út hídjai is látványosan megépültek, továbbá a szalagkorlátok és a vadháló felszerelését is megkezdték.

Június elejétől a forgalom szervezésében lesz néhány fontos változás, amely az északi csomópontot (Győri út) és a Vaszari utat is érintik.

Vaszari csomópont:

Jelenleg váltakozó irányban halad itt a forgalom, jelzőlámpás forgalomirányítás mellett. Június elejétől, szintén váltakozó irányban a már részben megépült körforgalomba terelik a járműveket, a régi nyomvonalat nem lehet majd használni ezen a szakaszon, annak érdekében, hogy megépülhessen az új 83-as repülőtéri bekötőút vasúti felüljáró felől érkező szakaszának bekötése a körforgalomba.

A korábban kihagyott kerékpárúti szakasz is elkészült már a Vaszari úton.

Északi csomópont (Győri út):

Június elejétől az új nyomvonalra terelik itt a forgalmat, a most használt ideiglenes aszfaltút használata megszűnik. A Győr felé haladóknak egy körforgalom használatával kell tovább haladniuk, a későbbi felhajtó és gyorsítósáv igénybevételével, majd a régi nyomvonalra áttérve, míg a Győr felől érkezőknek ugyanebben a körforgalomból, a hídon keresztül át kell kelniük az új nyomvonal felett, itt egy újabb körforgalom következik (ez jelenleg is használatban van), majd a későbbi lehajtón és gyorsítósávon át kell visszatérniük a régi-új nyomvonalra. A Marcaltő felé igyekvőknek szintén mindkét körforgalmat igénybe kell venniük, és át kell haladniuk az új nyomvonal feletti hídon, majd a jelenleg is használt körforgalomból kell Marcaltő felé kanyarodniuk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:48, szerda | Helyi

Megvan a Játékfesztivál első fellépője!

Többszörös visszatérő zenekar lép fel pénteken.

2024. Április 17. 13:41, szerda | Helyi

Pápai Történetek - Krahulcsán János volt a vendég

Közösen Pápáért Egyesület által szervezett programsorozat első alkalmán a pápai erdészet nyugalmazott igazgatója volt a meghívott vendég, aki szenvedélyes túrázó, 70 évesen járta először végig az El Camino-t.

2024. Április 16. 16:18, kedd | Helyi

Az E.On segítségével biztonságosan építhet fészket a gólyapár a Közgáznál

A Pápán Hallottam csoportban kezdődött egy felhívással a történet, az áramszolgáltató gyorsan reagált.

2024. Április 16. 12:50, kedd | Helyi

Ismét Pápára jönnek a legjobb történelmi filmek a nagyvilágból!

Április 25-28 között ismét megrendezzük Pápán a Nemzetközi Történelmi Film Fesztivált, ez már a negyedik évad.