Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. December 11. 08:37, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Az Esterházy-kastély kapujának újjászületését mutatja be a városi könyvtár új naptára

Az Esterházy-kastély kapujának újjászületését mutatja be a városi könyvtár új naptára

A kapu újrakovácsolásának leglátványosabb mozzanatait és az elkészült, újjászületett jelképet mutatja be a kiadvány, idézetek kíséretében.

A kalendárium bemutatóján részt vett Lehoczky Tivadar fém szakrestaurátor, aki nagy megtiszteltetésnek nevezte, hogy Pápa ezen jelképének újraalkotásán fáradozhattak. Mint mondta, a műhely számára is nagy dolog volt ez a munka, ezért rengeteg fotót készítettek a kapu elkészítése közben, amelyeket örömmel bocsátottak a könyvtár rendelkezésére, amikor felmerült a naptár ötlete.

Dr. Hermann István könyvtárigazgató úgy fogalmazott, hogy a szentendrei műhelyben tett látogatáskor olyan látvány tárult a szemük elé, ami inspirálta a naptár elkészítését.

Áldozó Tamás polgármester az Esterházy-kastély kapujának rekonstrukciója kapcsán megjegyezte, a pápaik élénken érdeklődést mutattak az előkészületektől kezdve folyamatosan, mára pedig a kapu magától értetődő természetességgel illeszkedik vissza a város szövetébe és beváltotta azokat a reményeket, melyeket ezzel kapcsolatban megfogalmaztak. - Öröm, hogy egy fenntartások nélküli sikertörténetnek lehettünk a részesei. És örülünk annak is, hogy egyszerre két naptár is készült a kastélykapuról, hiszen az Esterházy-kastély is ilyen témájú naptárt készített a 2020-as évre. Az a helyére illesztett kaput mutatja be különböző látószögekből, a könyvtáré pedig a készítés folyamatára helyezi a hangsúlyt. A kettő tökéletesen kiegészíti egymást - fogalmazott a városvezető.

A kalendárium Nagy Zoltánnak, a könyvtár grafikusának munkája, aki különlegesnek és örömtelinek nevezte azt az időszak, amit a naptár elkészítésével töltött.

A könyvtár új naptára megvásárolható a Tourinform Irodában, a Fő téri népművészeti üzletben, a belvárosi könyvesboltokban és a könyvtárban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.