Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2022. Január 26. 15:32, szerda | PR
Forrás: (x)

Az esport 2021-ben sem lassított, elképesztő összegek repkedtek

Az esport 2021-ben sem lassított, elképesztő összegek repkedtek

A pénz egy olyan mérőszám, amelyet nem mindenki szeret alapul venni, de mégis sokan tekintenek rá alapvetésként. Az esport esetén is így van ez.

Ha megnézzük az éves nyereményalapok nagyságát, akkor azok azért valamit elárulnak arról, hogy mennyire népszerű egy-egy játék. Kérdés most az: mely játékok környékén gyűlt össze a legtöbb pénz 2021-ben.

A 2021-es, ahogy az előző is is, nehézkesen ment az esport játékosoknak. Az arénák, a nagy versenyek helyszínei túlnyomó részt üresen maradtak. Ha meg is teltek, akkor is csak az év végén sikerült a rendezvényszervezőknek újra élettel megtölteniük a létesítményeket. Azonban ez az állapot pénzdíjjal teli táskákra nem hatott ki. Az összegek nem igazán változtak a korábbiakhoz képest. Legalább annyira stabil a helyzet, mint az online szerencsejátékban, amit például itt tekinthet meg. Ennek tudatában nézzük meg azt, melyik játékoknál osztották ki a legtöbb pénzt a sportolóknak az előző esztendőben.

Kezdjük a lista harmadik helyezettjével, a PUBG: Battlegrounds-zal (16 millió dollár)

Jelen esetben a játék eredeti PC-s verziójáról beszélünk. Ezt idén PUBG: Battlegrounds-ra neveztek át. A döntés hátterében az áll, hogy megkülönböztessék az eredetit az idén mobilon megjelent új PUBG: New State játéktól. Érdekes kettősség a PUBG körül, hogy sokan arról beszélnek, hogy haldoklik a PC-platformon, de ha ránézünk az asztali esport-színtérre, akkor bizony az ellenkezője látható. Sőt, sikerült felülmúlnia mobilos megfelelőjét a nyereménydíjak tekintetében.

Radásul a PUBG az egyik legaktívabb nemzetközi jelenettel rendelkezik. Ami a topcsapatokat illeti: bármelyik nagyobb régió ha jó napot fog ki, képes rá, hogy a világ legjobb csapatát állítsa fel, és komoly eredményeket érjen el. De ez koránt sem magától értetődő, főleg úgy, ha figyelembe vesszük Dél-Korea hosszú ideje tartó dominanciáját.

Folytassuk a másodikkal, a CS:GO-val (21 millió dollár)

A hármas listáról nem hiányozhat a CS:GO, amely a második helyen végzett a 2021-es adatokat nézve. A lövöldözős játékok királya 2021-ben kezdte újra megnyitni stadionjait, főleg Észak-Európában teltek meg az arénák. A CS:GO-ban gyakorlatilag folyamatosan zajlanak versenyek, és van lehetőség arra, hogy a független versenyrendezők maguk is szervezzenek versenyeket. Ez abból a szempontból mindenképp jó, hogy szinte mindig fut valahol egy CS:GO-verseny. Ez pedig nagyszerű azoknak a nézőknek, akik egyszerűen nem tudnak betelni a folyamatos fejlövések izgalmával.

És végül jöjjön az első, a Dota 2 (47,2 millió dollár)

Szinte nincs olyan hírügynökség a világ, amely ne számolt volna be arról, hogy a Dota 2 világbajnokság új nyereményrekordot állított fel. Ez nem a Valve, azaz az 1996-ban alapított videojátékokat fejlesztő amerikai vállalatnak köszönhető. A kép kettős. Ugyanis a kiadó nagyjából 1,6 millió dollárt fektetett be, a nagyobb rész, a 38,4 millió dollár a fanatikusoktól érkezett. A rajongók a világbajnokság nyereményalapját a versenyre szóló éves csatabérlettel tehetik nagyobbá.

Persze a vállalat maga is keres ezen, hiszen a „battle passból” származó pénz csak egy kis része kerül ténylegesen a nyereményalapba. Emiatt valószínűleg a legjobban teljesítő kiadó az esport-színtérből érkező közvetlen értékteremtés szempontjából. A rajongók évről évre több pénzt tesznek a játékba, a nyereményalap pedig nő, ami a fent említett rekordhoz vezet. Tehát valójában senkit sem zavar, hogy a Valve nagy részt vesz ki, elvégre a Battle Pass tartalmát is ő biztosítja.

Az is a teljes kép része, hogy a Dota 2 egy olyan sportág, ahol csak az igazán nagy halak tudnak szóhoz jutni. Bár, az is a teljes kép része, hogy ezek a nagy halak átkozottul jó szórakozást nyújtanak az őket követőknek.

Címkék: díj, esport, nyeremény

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 10:13, kedd | PR

7 dolog, amit jó, ha minden háztulajdonos meg tud javítani magának

Vannak, akik fázisceruzával a fülük mögött születtek és igazi ezermesterként mindent képesek megjavítani a ház körül.

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 21. 18:00, vasárnap | PR

A kaszinó áttekintő oldalai: Hogyan történik az értékelések hozzárendelése

Fedezze fel a kaszinó-bírálati oldalakon a minősítések kiosztásának bonyolult folyamatát, és nyerjen betekintést értékelési módszereikbe.