Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2023. Augusztus 21. 12:36, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Az elmúlt héten is sok baleset történt a megye útjain

Az elmúlt héten is sok baleset történt a megye útjain

4 súlyos és 17 könnyebb baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2023. augusztus 14-én 0 órától 2023. augusztus 20-án 24 óráig összesen 21 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt, melyekből 4 súlyos, 17 pedig könnyű sérüléssel végződött. A közúti közlekedési balesetekben 4 ember sérült meg súlyosan, további 21 fő könnyebben. A fenti időszakban 34 anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset jutott a rendőrség tudomására.

A személyi sérüléses balesetek közül - az elsődleges adatok alapján - 7 alkalommal a sebesség nem megfelelő alkalmazása, 1 esetben az előzési szabályok megszegése és szintén 1 alkalommal az elsőbbség meg nem adása miatt következett be baleset - tette közzé a rendőrség közösségi oldalán.

A héten a Veszprém vármegyei rendőrök összesen 17 olyan járművezetővel szemben intézkedtek, akiknél felmerült az ittasság gyanúja, közülük 1 sofőr balesetet is okozott, 1 fő pedig eltiltás hatálya alatt ült segédmotor-kerékpárra.

A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányságkéri a járművezetőket, hogy a balesetek elkerülése érdekében a vezetés megkezdése előtt ne fogyasszanak szeszes italt. Az alkoholfogyasztás hátrányosan hat a vezetési képességre, ezért az a sofőr, aki alkoholfogyasztást követően volán mögé ül, saját és mások életét is fokozott veszélynek teszi ki. Ne feledjék, az ittas vezetés baleseti kockázata kimagasló!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 17:35, péntek | Helyi

Bölcsődét avattak Mihályházán

Biztonságos és kiszámítható környezetet teremt a kormány a családok számára - hangsúlyozta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára pénteken a Manóvár Mini Bölcsőde átadása Mihályházán.

2024. Május 03. 09:32, péntek | Helyi

Grőber Attila: Több mint 20 millió forintba került a most felbontásra kerülő, tavaly megépített aszfalt a Kossuth utcán

Az ellenzéki polgármesterjelölt szerint tervezettebben és gondosabban kell egy várost fejleszteni.

2024. Május 03. 08:07, péntek | Helyi

Lezárja a MÁV az Acsádi úti vasúti átjárót

A lezárás idején sem gyalogosan, sem pedig közúti járművel nem lehet majd áthajtani a kereszteződésen.

2024. Május 02. 20:00, csütörtök | Helyi

Magyar Péter Pápán: Napról-napra többen vagyunk

Városunkba is ellátogatott Magyar Péter, a Talpra Magyarok közösségének vezetője, a TISZA párt alelnöke, aki mintegy ezer fős tömeg előtt tartott politikai nagygyűlést.