Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2016. Július 01. 09:23, péntek | Helyi

Az elmúlt héten hat közlekedési baleset volt

Az elmúlt héten hat közlekedési baleset volt

Az elmúlt héten – 2016. június 20. és 2016. június 26. között – 6 közlekedési baleset jutott a Pápai Rendőrkapitányság tudomására.

Öt káresemény Pápa városában, egy pedig vidéken történt. Öt baleset vonatkozásában személyi sérülés nem történt, ám az érintett gépjárművekben anyagi kár keletkezett, míg egy baleset alkalmával 1 fő könnyű sérüléseket szenvedett. Az ütközéshez vezető okok között fellelhető az elsőbbség meg nem adása, több esetben pedig a nem megfelelő követési távolság megválasztása. Egy személygépjármű és kerékpár ütközésénél felmerült, hogy az okozó megállás és segítségnyújtás nélkül továbbhajtott, holott a hatályos jogszabályok értelmében: „bűncselekményt követ el az, aki nem nyújt tőle elvárható segítséget sérült vagy olyan személynek, akinek élete vagy testi épsége közvetlen veszélyben van.”

A Pápai Rendőrkapitányság felhívja a gépjárművezetők figyelmét arra, hogy a nyári hőség időszakában is kellő figyelemmel vezessenek, ilyenkor csökken a reakcióképesség és nő a váratlan eseményekre a válaszidő. A jó minőségű és megfelelő profilmélységű nyári gumiabroncs nagyban hozzájárul a fékút csökkentéséhez.

Balesetmentes közlekedést kíván a Pápai Rendőrkapitányság!

Címkék: baleset, koccanás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 09:32, péntek | Helyi

Grőber Attila: Több mint 20 millió forintba került a most felbontásra kerülő, tavaly megépített aszfalt a Kossuth utcán

Az ellenzéki polgármesterjelölt szerint tervezettebben és gondosabban kell egy várost fejleszteni.

2024. Május 03. 08:07, péntek | Helyi

Lezárja a MÁV az Acsádi úti vasúti átjárót

A lezárás idején sem gyalogosan, sem pedig közúti járművel nem lehet majd áthajtani a kereszteződésen.

2024. Május 02. 20:00, csütörtök | Helyi

Magyar Péter Pápán: Napról-napra többen vagyunk

Városunkba is ellátogatott Magyar Péter, a Talpra Magyarok közösségének vezetője, a TISZA párt alelnöke, aki mintegy ezer fős tömeg előtt tartott politikai nagygyűlést.