Városlista
2023. február 7, kedd - Tódor

Hírek

2020. Január 22. 13:51, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Az elmúlt 30 év egyik legnagyobb önkormányzati beruházása kezdődött meg

Az elmúlt 30 év egyik legnagyobb önkormányzati beruházása kezdődött meg

Téglagyári út menti rendezetlen terület, valamint a Schwenczel–rét egy része válik a város értékes, a nagyközönség számára is használható, rekreációs és sport célokat szolgáló területévé.

A Téglagyári út és a Várkertfürdő parkolója közötti felhagyott iparterületen épül sportközpont tekepályával, skate parkkal, teniszpályával, atlétikai központtal és kutyafuttatóval, a Schwenczel-réten pedig látványtó és közpark létesül.

Rádi Róbert, a projektet koordináló társaság ügyvezetője elmondta, a nem engedélyköteles közbeszerzési eljárás keretében meghirdetett sportpályák és a kutyafuttató építésére vonatkozó munkák kezdődtek meg január 6-án. Jelenleg a földmunkák zajlanak a területen, ahol jelentős szintkülönbségek vannak, a korábbi épületbontások után keletkezett törmeléket is bedolgozzák, hogy sík felületet kapjanak. Az ügyvezetőtől megtudtuk, a beruházás ezen része bruttó 800 millió forintba fog kerülni és 10 hónapon belül kell elkészülnie. Az engedélyköteles közbeszerzési eljárás alá vont beruházáselemek közé tartozik a pályák kiszolgálására szolgáló épület kialakítása, amely tekepályát, konditermet, fedett futópályát, irodákat és öltözőket tartalmaz majd, illetve a Schwenczel-rét rehabilitációja tartozik még ide. Ezek esetében a beérkezett ajánlatok értékelése és ellenőrzése zajlik.

A kezdődő munkálatokat dr. Áldozó Tamás is megtekintette. A polgármester örömét fejezte ki a kivitelezés megkezdése kapcsán, ugyanakkor elkeserítőnek nevezte, hogy az eredetileg 1,75 milliárd forintosra tervezett beruházás, 3,3 milliárdosra duzzadt, az építőipari áremelkedések miatt. - Ez azt jelenti, hogy körülbelül 1,6 milliárd forintot kell az elnyert összeg mellé tennünk. Abban reménykedünk, hogy azért ennek egy részét tudjuk majd érvényesíteni többletköltségként, az uniós támogatási rendszeren belül - fogalmazott a városvezető. Áldozó Tamás a beruházás nagyságrendjéről elmondta, a város elmúlt 30 éves történetében ilyen nagy mértékű költségvetéssel tervezett beruházása még nem volt az önkormányzatnak.

A Schwenczel-rét rehabilitációja kapcsán elhangzott, az oda tervezett látványtó a Terv utca környékének csapadékvíz elvezetésének megoldását is szolgálja, továbbá azt szeretnék, hogy a város egyik zöld területe közparkként nyíljon meg a pápaiak előtt, ami sétára, játékra, pihenésre lesz alkalmas. A Téglagyári út környezetével kapcsolatban Áldozó Tamás elmondta, a terület tágabb értelemben vett környezetének rendezése évtizedek óta zajlik. Ide sorolható a Petőfi Gimnázium, a Várkertfürdő, a kemping, vagy a Sportcsarnok megépítése, de látszanak már további tervek is, hiszen arra készül a városvezetés, hogy a Téglagyári utat alakítsa át fő bevezető úttá, a Győri út helyett a közeljövőben, amely a Téglagyári út teljes körű felújítását is jelenti majd.

A beruházásról ITT olvashat bővebben.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 07. 10:55, kedd | Helyi

Teherautók akkumulátorait lopták el egy vaszari udvarból

2023. Február 06. 12:57, hétfő | Helyi

Kábítószert találtak a rendőrök a fiataloknál Pápa belvárosában

A járőrök 2023. február 5-én este Pápa belvárosában állítottak meg egy személygépkocsit ellenőrzés céljából.

2023. Február 06. 12:00, hétfő | Helyi

Számos baleset történt az elmúlt héten a megye útjain

2023. január 30-án 0 órától 2023. február 5-én 24 óráig összesen 9 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt, melyek közül 5 súlyos, 4 pedig könnyű sérüléssel végződött.

2023. Február 05. 05:00, vasárnap | Helyi

TOP 50-es körözöttet fogtak el - Videóval

A Pápai Rendőrkapitányság 16 rendbeli bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 41 éves komáromi lakossal szemben.