Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2019. Március 26. 07:02, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Az életmentés alapjaival ismerkedhettek meg az Esterházy-kastélyban

Az életmentés alapjaival ismerkedhettek meg az Esterházy-kastélyban

Az újraélesztés elméletével és gyakorlatával, valamint az elsősegélynyújtás alapjaival ismerkedhettek meg pápai múzeumok munkatársai.

Felmérések szerint a magyarok mindössze 0,3 százaléka tud szakszerűen eljárni vészhelyzet esetén. A szakemberek nem győzik hangsúlyozni, hogy mennyire fontos baleset vagy hirtelen egészségkárosodás esetén az, hogy a lehető leghamarabb megkezdődjön a segítségnyújtás. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat által szervezett egész napos alkalmon olyan forgalmas pápai intézmények munkatársai vettek részt, mint a Pannonia Reformata Múzeum, az Esterházy-kastély, valamint a Tourinform Iroda.

Pintér-Papp Esztertől, a szeretetszolgálat pápai csoportjának vezetőjétől megtudtuk, célkitűzésük, hogy valamennyi munkatársuk és önkéntesük rendelkezzen az elsősegélynyújtás és az újraélesztés alapismereteivel. Ennek érdekében kétnapos, gyakorlat központú belső képzéseket szerveznek, melyet a szeretetszolgálat pápai munkatársai közül mindenki elvégzett már. Ennek kapcsán vetődött fel az ötlet, hogy szélesebb körben is segítsék ezen ismeretek elsajátítását. Elsőként a JMSZK és az ESZI munkatársai voltak a tanfolyam résztvevői, most pedig az említett múzeumok és a Tourinform Iroda munkatársai részesülhettek az ismeretekben.

A délelőtti elméleti oktatásba Áldozó Tamás is belehallgatott. A polgármester elmondta, a város számára kiemelten fontos ez a kérdés, ennek érdekében defibrillátorokat helyeztek el a közforgalom számára nyitva álló intézményekben. Hozzátette, az eszközök meglétén kívül hasonlóan fontos az is, hogy ezeket használni is tudják, ezért is lényegesek az ilyen alkalmak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.